06.07.2022 |

L’artesana Anna Puigdemasa ens convida a reconciliar amb la nostra menstruació

Puigdemasa intervindrà en una xerrada i dos tallers que s'emmarquen en els actes del Dia Internacional de la Higiene Menstrual, que se celebra el 28 de maig

L'artesana Anna Puigdemasa, l'ànima del projecte Rusccus. Fotografia: Sara Baró.
L'artesana Anna Puigdemasa, l'ànima del projecte Rusccus. Fotografia: Sara Baró.
L’artesana Anna Puigdemasa ens convida a reconciliar amb la nostra menstruació

Les dones som cícliques- això no és cap descoberta-. Però el cert és que el fet de regenerar-nos mes rere mes no hauria de ser una veritat a amagar. De fet, un dels tabús més imperdonables de totes societats patriarcals és el moment en què baixa la regla per primera vegada.Ja ets una doneta”, et solen dir, mirant-te als ulls, i amb un to a mig camí entre el repte i la compassió.

Que una vegada al mes et visiti no hauria de ser motiu de menyspreu, ni tampoc significar sofrir dolor o deixar de viure amb normalitat. La normalització i la visualització de la menstruació són dos dels eixos vertebradors de RuscCus, un projecte de confecció artesanal de compreses de tela liderat per l’Anna Puigdemasa.

“Les dones som més del 50% de la població mundial. Desgraciadament ens han volgut fer sentir inferiors durant molts segles, i la menstruació ha estat una gran excusa per fer-ho. Diguem prou!,” sentencia Puigdemasa.

Si vols conèixer amb més detall el projecte de l’Anna Puigdemasa, llegim la nostra entrevista ‘RuscCus, la revolta menstrual’

Apropant-se el dia 28 de maig, el Dia Internacional de la Higiene Menstrual, Puigdemasa convida a dones i homes a descobrir tot el que hi ha darrere la regla.

El dimarts 25 de maig, al voltant de les 17.00 hores, Puigdemasa realitzarà la xerrada ‘L’art de la ciclicitat: parlem clar per conèixer i millorar el cicle menstrual’, que tindrà lloc als Jardins Exteriors de la Casa Sociocultural de la Vila d’Alguaire.

En aquesta proposta organitzada per la Biblioteca d’Alguaire, Puigdemasa convidarà al públic a reconèixer que sent i que sap sobre la menstruació, i també a connectar-se més intensament amb el seu cos mitjançant el moviment. Hi és que la dansa és una de les eines d’empoderament i connexió femenina que treballa Puigdemasa, seguint el mestratge de la Rous Baltrons.

Totes les persones interessades a realitzar aquestes activitats, han de formalitzar la seva assistència als organitzadors de les mateixes, ja que tenen aforament limitat

El dijous 27 de maig, a les 18.00 hores, tindrà lloc un ‘Taller sobre Menstruació’ a la seu de Creu Roja Lleida. En aquesta activitat, organitzada per Creu Roja Joventut Lleida, s’aprendrà les peculiaritats del sagnat lliure i totes les oportunitats que aporta la menstruació.

Per últim, el dissabte 29 de maig, a partir de les 10.30 hores, Anna Puigdemasa obre les portes del seu taller per una nova sessió de ‘Cosim en tribu’. Es tracta d’un taller de confecció de compreses de tela, el segell distintiu de la revolució menstrual del projecte RuscCus.  

Compreses del projecte RuscCus. Fotografia: Cristina Mongay.
Compreses del projecte RuscCus. Fotografia: Cristina Mongay.

 

L’artesana Anna Puigdemasa ens convida a reconciliar amb la nostra menstruació
comentaris