11.07.2020 |
Territoris.cat

Arrenca amb normalitat el curs escolar, però continua la demanda de nous equipaments

Una de les aules de l'INS Mollerussa 4
Una de les aules de l'INS Mollerussa 4
Arrenca amb normalitat el curs escolar, però continua la demanda de nous equipaments

L'Institut Mollerussa 4 de Mollerussa, engegava aquest dimecres el nou curs en les instal·lacions de Cal Duch de Mollerussa, amb 47 alumnes, que conformen dues línies, procedents de les escoles Les Arrels de Mollerussa, Mossèn Ton Clavè de Vila-sana, Francesc Arenes de Golmés, El Roser del Poal i el Timò de Sidamon.

Es dona la circumstància que alguns dels alumnes que van començar la seva trajectòria educativa a Cal Duch i posteriorment van traslladar-se a la nova escola les Arrels, ara tornin a les instal·lacions de l'antic hotel, però per cursar-hi la Secundària

La directora del centre Carme Rosell ha explicat que se sent satisfeta de la manera en què el departament d'Ensenyament ha resolt els nous espais en les instal·lacions de Cal Duch. Aules funcionals, amb els equipaments adequats per l'ensenyament secundari en la primera planta, així com els espais pels 7 docents que impartiran classes en el nou centre del Pla d'Urgell.

En la segona planta s'ha adequat la sala de tecnologia i una sala polivalent. Pel que fa a les noves tecnologies, Ensenyament ha aportat una plataforma mòbil amb els equips informàtics que es poden moure per les diferents aules.

Malgrat que, de moment, s'anomena Institut de Mollerussa 4, des de la direcció del centre es vol posar en marxa un procés participatiu en què sigui la comunitat educativa qui acabi escollint un nom per al nou centre educatiu, amb un especial protagonisme de l'alumnat, segons ha comentat Rosell. 

Escola l'Estel de Castellnou de SeanaPel que fa a l'inici de curs en la resta de municipis del Pla d'Urgell, continua el malestar a Castellnou de Seana, l'escola l'Estel es troba en una situació precària, segons fons de l'Ajuntament i de l'AMPA del centre. Malgrat que el departament d'Ensenyament disposa dels terrenys per al nou centre, encara no s'ha redactat el projecte. L'escola ocupa una bona part d'espais de l'edifici consistorial, amb una matrícula que supera els 50 alumnes.

L'alcalde de Castellnou de Seana, Jordi Llanes es reunirà amb el director territorial Carles Vega, el pròxim 20 de setembre, una trobada en la qual traslladarà al nou responsable d'Ensenyament la necessitat d'accelerar el nou equipament

L'escola El Roser del Poal, també espera noves instal·lacions, però en aquest cas el departament ja ha redactat el projecte i disposa dels terrenys, però fins al moment els 43 alumnes continuen ocupant una gran part de la planta baixa de l'edifici consistorial, han de sortir al carrer per desplaçar-se entre les aules i no disposen de pati suficient, i utilitzen la plaça de l'Ajuntament, per un gran nombre d'activitats, segons fons del consistori.

Escola el Roser del PoalPer la seva banda, el director territorial d'Ensenyament Carles Vega ha explicat que el departament ha prioritzat les necessitats d'escolarització de la demarcació. Pel que fa als nous centres projectats o en vies de projectar, pròximament s'avaluaran les necessitats en una reunió de planificació, en la que s'estudiarà quines han de ser les prioritats.

Vega ha destacat que el departament es reunirà amb els alcaldes que creguin que les escoles del seu municipi necessiten alguna actuació o que siguin indispensables noves instal·lacions, i s'estudiarà cada cas. El responsable d'Ensenyament ha afegit que el departament també tindrà en compte les possibles actuacions d'urgència en escoles que ho necessitin, però els projectes de nova construcció s'hauran d'estudiar.
 

Arrenca amb normalitat el curs escolar, però continua la demanda de nous equipaments
comentaris