28.01.2022 |
Territoris.cat

Arrenca la temporada d'esquí al Pirineu amb més de 20 milions d'Inversió

Instal·lacions de les pistes de Boí Taüll
Instal·lacions de les pistes de Boí Taüll
Arrenca la temporada d'esquí al Pirineu amb més de 20 milions d'Inversió

La nova temporada d'esquí al Pirineu de Lleida es presenta amb unes expectatives molt bones gràcies a les nevades intenses d'aquest mes de novembre, després d'una nefasta temporada l'any passat. Ho han assegurat els responsables de les onze estacions lleidatanes aquest dimarts en la presentació de la nova temporada a la Diputació de Lleida.

Les nevades han permès d'una banda avançar l'inici de la campanya a les estacions d'esquí nòrdic del Pirineu i al complex de Baqueira Beret. La resta ho faran a partir d'aquest cap de setmana amb la seguretat que totes estaran en ple funcionament de cara al pont de la Constitució.

Aquesta temporada s'han invertit vint milions d'euros i s'ha apostat per ser més sostenibles, amb  l'objectiu de superar els 1.350.000 forfets venuts i aconseguir el millor resultat dels darrers tretze anys

Presentació de la temporada de les estacions d'esquí del Pirineu lleidatàLes onze estacions d'esquí del Pirineu de Lleida ofereixen 497 quilometres esquiables, amb 246 pistes d'alpí i nombrosos itineraris de nòrdic, 110.584 passatgers/hora, 80 remuntadors, més de 159 quilòmetres de superfície innivada als complexos d'alpí amb 1.476 canons de neu, 143 quilòmetres de circuits de raquetes, més de 900 monitors i unes 26.000 places d'allotjament, al marge de les segones residències. És per tot això, asseguren des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que el Pirineu lleidatà continua representant una de les millors ofertes de neu de l'Estat que es completa amb una oferta d'activitats programades per 125 empreses especialitzades en els esports hivernals.

Enguany, però, ja hi ha neu al Pirineu i alguna estació ja ha obert les seves pistes, com Baqueira Beret que ha encetat la temporada d'alpí al Pirineu de Lleida de manera parcial el 23 de novembre. D'altres ho faran aquest cap de setmana i la resta pel pont de la Constitució, quan es preveu que estiguin obertes totes les estacions d'esquí, tot i que algunes, com Espot, està encara enllestint els treballs per instal·lar el nou telecadira.

Els centres d'hivern del Pirineu de Lleida generen més de 2.000 llocs de treball directes, entre personal fix i de temporada. A més s'estima que hi ha altres 7.500 llocs de treball induït, per mitjà dels sectors de la restauració i l'hoteleria o d'empreses amb oferta complementària a l'esquí.

L'impacte econòmic directe de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida la temporada passada es calcula que va ser d'uns 228,5 milions d'euros. Amb la suma de l'impacte induït, donaria una xifra total d'uns 402 milions d'euros d'impacte econòmic

Imatge de l'estació de Portainè 1Per la Diputació de Lleida aquest impacte econòmic és essencial pel desenvolupament de les Terres de Lleida i perquè la gent que ho vulgui, pugui viure al Pirineu. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha qualificat la neu com a l'or blanc del territori i ha alertat que hem de tornar a la natura allò que ens dona. En aquest sentit, ha fet una crida a aturar el canvi climàtic.

La nova temporada presenta novetats importants per part dels diferents centres d'hivern del Pirineu amb unes inversions que en conjunt superen els vint milions d'euros, una quantitat que representa la segona inversió més elevada que han fet les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà en els darrers 10 anys. Unes inversions destinades a instal·lacions noves, ampliacions de pistes, compra de maquinària, renovació del material de lloguer, millores en els serveis i en les aplicacions de les noves tecnologies i també en l'ampliació, la millora i la renovació dels canons de neu per altres de nova generació amb l'objectiu d'estalviar energia, millorar la producció i ampliar la superfície de neu produïda per tal de garantir al màxim la pràctica de l'esquí.

Arrenca la temporada d'esquí al Pirineu amb més de 20 milions d'Inversió
comentaris