Del 29 de maig al 4 de juny

Primavera Sound 2023: tot el que has de saber del festival barceloní més internacional

Torna el Primavera Sound 2023, i ho fa com ho fan els seus artistes: catapultant-se de Barcelona al món

L’escenari principal de la jornada gratuïta del Primavera Sound al Fòrum, amb Pet Shop Boys

Data de publicació: dimecres 31 de maig del 2023, 22:56

Localització: Barcelona

Autor: Jordi Borràs
photo_camera L’escenari principal de la jornada gratuïta del Primavera Sound al Fòrum, amb Pet Shop Boys - Foto: Jordi Borràs

El tradicional concert inaugural del festival Primavera Sound va donar ahir el tret de sortida a tres intenses jornades de musicals des del Parc del Fòrum. Aquest cop han estat els mítics Pet Shop Boys els encarregats d'oferir la prèvia del festival, escalfant anit l'ambient a base de hits com Always on My Mind, It's a Sin i Go West. El duet britànic que va marcar una era entre els 80 i els 90 va demostrar ser capaç de continuar revolucionant el públic amb un so propi que els manté al capdavant de les llistes musicals més populars.

Pet Shop Boys Esc Amazon Music PS BCN 23 31_05_23 Christian Bertrand04
Pet Shop Boys a l'escenari Amazon Music durant el concert inaugural - Foto: Christian Bertrand

Com de costum, el concert inaugural va oferir al públic les actuacions d'aquests i altres artistes de primer nivell i talents emergents de forma gratuïta, com els madrilenys La Paloma amb les seves guitarres distorsionades; Jake Bugg i el seu country britànic; els de Ferrara, Dagger Moth; els també italians Guatemala i els australians Confidence Man; que van telonejar els boys per revelar-se com a grans descobriments per als assistents que els desconeixien, o bé per confirmar-se com a promeses per aquells qui ja els estaven esperant.

Confidence Man Esc Amazon Music PS BCN 23 31_05_23 Christian Bertrand18
Confidence Man a l'escenari Amazon Music en la jornada inaugural - Foto: Christian Bertrand
Confidence Man Esc Amazon Music PS BCN 23 31_05_23 Christian Bertrand25
Confidence Man a l'escenari Amazon Music en la jornada inaugural - Foto: Christian Bertrand

El festival obria les portes així a tres intenses jornades que, fins al 4 de juny, ompliran el recinte del Parc del Fòrum de Barcelona d'artistes, melòmans i molta, molta música.

Segueix el festival en directe al canal de Twitch d'Amazon Music Live

Els artistes: la música per davant de tot

Fins diumenge, passaran pel festival més de 400 artistes que faran les delícies de centenars de milers d'assistents vinguts de totes les bandes del món, concretament, d'uns 121 països. El cartell combina els talents més internacionals amb els més emergents i locals, seguint la filosofia de fer primar la música per davant de qualsevol altra cosa, independentment de l'estil musical, edat i gènere; tot i tothom té cabuda al festival. D'aquesta manera, el festival manté la seva essència i apropa el públic a la música d'una forma única, sense prejudicis, des de la proximitat i amb les mires obertes a les noves tendències. 

Primavera Sound s'ha popularitzat arreu del món com un dels festivals més eclèctics que combina tots els gèneres, des del rock i pop fins a l'electrònica i la música urbana 

És per això que ens podem trobar un line-up divers que inclou des de la internacional Rosalía -la catalana que va viure al festival un dels seus primers grans concerts i que avui retorna després d'haver girat per tot el globus-, Kendrick Lamar -autèntic líder d'una revolució sociocultural als EEUU que s'estén arreu del món- i els popularíssims Måneskin -fills bastards d'Eurovisión-, fins als emergents Ciutat -el grup barceloní revelació d'electropop-, les coreanes Salamanda -i el seu ambient oníric minimalista- o la brassilenya Alissic, que apunta a ser la propera sensació del pop internacional. Tot, passant pels mítics Blur -famosos pel seu revolucionari Wooohooo de Song 2-, Depeche Mode i New Order, creadors dels clàssics que Primavera Sound maridarà amb els més populars de l'electrònica actual de Calvin Harris i Skrillex, entre molts altres.

Assistents a la jornada inaugural gratuïta del Primavera Sound amb les lletres il·luminades de fons

Data de publicació: dimecres 31 de maig del 2023, 19:48

Localització: Barcelona

Autor: Jordi Borràs
Assistents a la jornada inaugural gratuïta del Primavera Sound amb les lletres il·luminades de fons - Foto: Jordi Borràs

Els escenaris: 16 espais oberts a totes les possibilitats

Fins diumenge, els Parc del Fòrum de Barcelona es convertirà en el paradís dels melòmans i amants del festival amb els seus 16 escenaris, cadascun amb espai per diferents gèneres i sorpreses, però tots ells oberts a tota mena de revelacions i fenòmens musicals que, un any més, marcaran tendència.

Un dels escenaris principals del Primavera Sound 2023

Data de publicació: dimecres 31 de maig del 2023, 20:57

Localització: Barcelona

Autor: Jordi Borràs
Un dels escenaris principals del Primavera Sound 2023 - Foto: Jordi Borràs

Al llarg i ample dels 192.000 metres quadrats que ocupa el festival, els assistents trobaran des dels escenaris principals més grans, com l'Estrella Damm, l'Amazon Music i el Santander, amb capacitat pels més grans exèrcits de fans, fins als mitjans i els més petits, com el Cupra, el Dice i el Barcelona Sona by Estrella Damm, que tot sovint actuen com a catapulta d'artistes emergents que poden perfectament acabar ocupant els primers escenaris en les properes edicions.

La promoció dels artistes locals és ja firma del festival, que aquest any ha instal·lat un escenari propi per atiar l'escena més local: el Barcelona Sona by Estrella Damm

Com a part del seu vessant més experimental, Primavara Sound també ha obert escenaris nous com el circular de la Boiler Room, que l'any passat ja va convertir-se en la revelació de milers d'assistents que van envoltar-lo de llargues cues al llarg de tot el festival.

Públic assistent al Primavera Sound 2023

Data de publicació: dimecres 31 de maig del 2023, 22:56

Localització: Barcelona

Autor: Jordi Borràs
Públic assistent al Primavera Sound 2023 - Foto: Jordi Borràs

El Primavera Sound, que acollirà enguany 317 shows, va donar el tret de sortida a la nova edició dilluns amb el Primavera a la Ciutat, que ha ofert durant durant tota la setmana concerts arreu dels barris en consonància amb el circuit de sales barcelonines.

Primavera Pro: el punt de trobada de la indústria musical

Primavera Sound és molt més que un festival: és un lloc de trobada, un epicentre cultural que tot sovint ha estat l'origen de tendències que des d'allà s'han expandit arreu del món. En aquest sentit, el Primavera Pro s'ha convertit en una cita imperdible dels professionals de la indústria musical, que any rere any es reuneixen al CCCB per intercanviar coneixements, contactes i generar sinergies a través de ponèncices, xerrades, tallers i música en directe que tindrà lloc fins al proper 4 de juny. 

El festival català més internacional

Primavera Sound arriba a la seva 21a edició amb un clar caràcter internacional. Després de Barcelona, la casa del festival que l'ha vist néixer, el Primavera farà tour cap a Madrid, Porto, São Paulo, Buenos Aires, Bogotá i Asunción, tota una mostra de l'expansió que ha viscut el festival des que va néixer l'any 2001, que ha vist també multiplicar el seu públic fins a arribar al mig milió d'assistents l'any passat en la seva edició de Barcelona.

PS23-BCN
El cartell del Primavera Sound 2023 Barcelona

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement