ASPID celebra el seu 25è aniversari amb mitja dotzena de propostes per aquest 2019

photo_camera Una de les activitats multiesportives que organitza ASPID.

ASPID, l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida, celebra el seu 25è aniversari  amb un ampli programa d’accions que inclourà activitats reivindicatives, de sensibilització social, lúdiques, culturals i formatives, adreçades tant als socis com a la ciutadania en general.

L’entitat lleidatana ha previst per al primer semestre del 2019 mitja dotzena de propostes, entre les quals destaca el lliurament dels Premis ASPID, la Vetllada Poètica, la Caminada accessible o el concert 'Junts' amb la coral 'Cor d'ASPID'

El tret de sortida del programa vindrà de la mà del lliurament dels Premis ASPID 2019, que tindrà lloc el 22 de març a la Llotja de Lleida i que serà presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra.

Una setmana després, el 29 de març, tindrà lloc a l’Espai Orfeó la VIII Vetllada Poètica d'ASPID, organitzada pel Grup de Dany Cerebral d'ASPID. Amb el títol Hem sortit de l’estàndard, som divergents, durant l’acte hi haurà una lectura de poemes i fragments literaris a càrrec de persones destacades en l'àmbit cultural de les terres lleidatanes, així com interpretacions musicals i altres actuacions artístiques.

El programa contempla també la II Caminada accessible, que tindrà lloc a Lleida durant la primavera, i que servirà per reivindicar l'accessibilitat urbana.

El 20 de juny, es portarà a terme la presentació del concert Junts amb la coral Cor d'ASPID i el cor de l'orfeó lleidatà.

Sobre ASPID

ASPID va ser fundada l’any 1994 per un grup de persones amb discapacitat física per donar cobertura a les necessitats del col·lectiu i promoure l’autonomia i els drets d’aquestes persones en tots els àmbits de la vida, tant social, laboral com cultural. Actualment s’ha convertit en una entitat consolidada dins la societat lleidatana i en un referent en la província en l’àmbit de la discapacitat física, i ha anat evolucionant amb l’oferiment de diferents serveis.

Centrada en l'economia social que afavoreix la qualitat de vida de les persones, especialment aquelles persones amb discapacitat i/o en situació de vulnerabilitat, ASPID ofereix eines i suports centrats en la persona que faciliten el seu desenvolupament integral. Actualment, l’entitat desenvolupa una àmplia activitat que beneficia unes 2.900 persones a la província de Lleida i compta amb 140 treballadors, 680 associats i 51 voluntaris i col·laboradors.

Comentaris