14.08.2022 |
Territoris.cat

Aspid, premiat per un projecte de prevenció i tractament de l'ictus

La Fundación AMA atorga un premi de 6.000 euros per al projecte que està elaborant l’entitat lleidatana

Els premiats per la Fundación AMA
Els premiats per la Fundación AMA
Aspid, premiat per un projecte de prevenció i tractament de l'ictus

El projecte Abordatge integral a l'Ictus: un programa de salut comunitària, que desenvolupa l'associació ASPID, entitat de suport a persones amb discapacitat física, va rebre el guardó de la Fundació AMA, en el marc de la convocatòria dels Premis Mutialista Solidari, que compta amb una dotació econòmica de 60.000 euros, que es va repartir entre vuit projectes socials i d'ajut humanitari.

L'entitat ASPID està desenvolupant enguany el projecte Abordatge integral a l'Ictus: un programa de salut comunitària a través del servei de Neurolleida. Una iniciativa que preveu accions de prevenció de l'ictus entre la població en general, però especialment entre el col·lectiu de persones adultes, i també porta a terme programes de neurorehabilitació per aconseguir millores funcionals en les persones que ja l'han patit.

L'ictus és un dels problemes actuals de salut pública més importants, ja que és la segona causa de mort i la primera causa de discapacitat entre les persones grans 

El premi, que pretén ser un reconeixement i alhora un ajut econòmic a projectes de tipus social, ha estat atorgat en el marc de la sisena edició del Premi Mutualista Solidari de la Fundación AMA.

Lliurament del premi de la Fundación AMAL'ictus és la primera causa de mortalitat entre les dones i la segona en els homes, segons dades del Grup d'Estudi de Malalties Cerebrovasculars de la Societat Espanyola de Neurologia. A Europa cada l'any es detecten uns 120.000 casos nous i moren 650.000 persones per aquesta causa, de les quals 40.000 de l'Estat espanyol. Extrapolant aquesta xifra en donaria que a la demarcació de Lleida, amb 427.208 habitants, es produeixen unes 370 defuncions anuals.

La Fundació AMA, va lliurar un premi de 12.000 euros a la Fundació CODESPA, 10.000 euros a l'associació DENTALCOOP, i un premi de 8.000 euros a la Fundació Uno entre cien mil. La resta de la dotació es va repartir en cinc accedits, un d'ells per l'associació lleidatana ASPID.

Aspid, premiat per un projecte de prevenció i tractament de l'ictus
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement