Aturades de suport als presos polítics i en contra del 'Judici de la vergonya'

La concentració convocada per l'AMI a Mollerussa.
photo_camera La concentració convocada per l'AMI a Mollerussa.

Ciutadans i administracions han mostrat aquest dimarts el seu suport als presos polítics, i s'han concentrat en les places dels municipis en contra del que qualifiquen de Judici de la vergonya, el dia que s'ha iniciat el procés als líders catalans que van impulsar el referèndum de l'1 d'octubre. La convocatòria de l'aturada als centres de treball ha estat impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i altres entitats sobiranistes.

Marc Solsona fa lectura del manifest de l'AMIA Mollerussa, l'alcalde de la ciutat, Marc Solsona ha estat l'encarregat de fer lectura del manifest, elaborat per l'AMI amb la voluntat de donar suport als càrrecs electes avui jutjats i per exigir transparència i les màximes garanties en el judici que s'inicia avui a Madrid. Un acte que s'ha celebrat a la plaça de l'Ajuntament i a la que hi han assistit el personal del consistori i també del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, encapçalats pel seu president, Joan Trull.

Tàrrega ha reunit davant de l'Ajuntament, a la plaça Major, al personal del consistori, acompanyats dels del Consell Comarcal de l'Urgell, entitats locals i ciutadania en general. El tinent d'alcalde, Josep Castelló, i vicepresident del Consell Comarcal de l'Urgell ha fet lectura del manifest de l'AMI titulat El judici de la vergonya, conjuntament amb del consistori i representants d'Òmnium Segarra-Urgell i Assemblea Nacional Catalana – Tàrrega.

Les Borges Blanques ha congregat també també davant el consistori l’alcalde de les Borges, Enric Mir, el representant d’Òmnium Cultural, Emili Farré, així com desenes de regidors i treballadors del consistori, per protestar contra l’inici del judici als presos polítics i per llegir el manifest de l'AMI.

Manifest de l'Associació de Municipis per la Independència

El manifest transmet el suport del municipalisme als presos polítics. Des dels ajuntaments catalans volem fer-vos costat, avui més que mai. Com a electes, sabem el que és defensar el que volen les majories i treballar de forma transversal per dur-ho a terme (...). Avui més que mai exigim la total transparència i les màximes garanties en el judici que s'inicia a Madrid. Que es respecti la vostra presumpció d'innocència, que tingueu dret a una defensa justa i que la justícia s'empari en els principis fonamentals (...). Us volem dir que us tenim presents avui i cada dia que duri el judici. Estem amb vosaltres. Que el nostre escalf us acompanyi.

Comentaris