Alcaldes de Ponent reclamen inversions en la línia de tren Lleida-Manresa

La reunió d'alcaldes de Ponent afectats per l'R12 a la Diputació
photo_camera La reunió d'alcaldes de Ponent afectats per l'R12 a la Diputació

La Diputació de Lleida ha convocat aquest dimarts als alcaldes dels municipis de Lleida, Bell-lloc d'Urgell, Mollerussa, Golmés, Castellnou de Seana, Bellpuig, Anglesola, Tàrrega, Cervera i Sant Guim de Freixenet, per on passa la línia de tren, que uneix Lleida amb Barcelona (R12), per tal de posar de manifest el cúmul d'incidències que registra aquest servei i reclamar inversions de forma immediata. Una línia que va registrar 32 incidències i 42 retards l'any passat i aquest 2019 ja en porta 3.

La reunió d'alcaldes de Ponent afectats per l'R12 a la DiputacióLa presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló ha explicat que l'objectiu era deixar clares i definides algunes coses senzilles i òbvies en relació als problemes de la línia R12. És per això que ha decidit reprendre l'acció perquè no quedi tot en mocions i declaracions. Tots els municipis han apostat fermament per aquest tren i en aquest sentit han acordat reimpulsar la plataforma que es va crear en el mandat del convergent Isidre Gavín i per tant tornar a contactar amb els agents econòmics que en formaven part com són sindicats i cambres de comerç del territori.

En els darrers anys la inversió de l'Estat en aquesta línia ha estat zero i ha afegit que el grup de treball per l'R12 no tornarà a parlar d'aquí a dos mesos sinó que les trobades es faran periòdicament i seran operatives, amb passos continuats i seguits i objectius concrets 

Pla mitjà on es poden veure la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el delegat del Govern, Ramon Farré, el 12 de febrer de 2019. (Horitzontal)Perelló ha assenyalat que es consultarà amb experts de mobilitat per saber quines són les opcions reals per millorar la línia i quines són les accions que s'han de fer a curt termini. A més a més, es demanarà hora per reunir-se amb el conseller de Territori, Damià Calvet, i la ministra de Foment, Meritxell Batet. Això és una exigència i una necessitat,  ha remarcat Perelló, que ha afegit que la voluntat dels alcaldes és que una vegada s'hagin fet les millores a la línia, és que aquesta es traspassi a la Generalitat.

Comentaris