El Saó Blanc 2022 de Mas Blanch i Jové ha estat escollit millor Macabeu

Aura 2019 de Clos Pons, guanyador del concurs DO Costers del Segre 2023 amb 140 vins qualificats

El Castell de Gardeny va acollir el lliurament dels premis, en un acte conduït pel periodista Vicent Sanchis

 

image2
photo_camera El castell de Gardeny va acollir el lliurament dels premis del concurs de la DO Costers del Segre, en un acte conduït pel periodista Vicent Sanchis - Foto: Missatges

En una exhibició de qualitat i prestigi vitivinícola, el Celler Clos Pons ha sobresortit en el segon concurs de la DO Costers del Segre, amb el seu Aura 2019 elegit com el millor vi negre de l'edició. Entre 137 vins participants, aquest destacat vi de l'Albagés ha merescut el reconeixement en un acte celebrat al Castell de Gardeny de Lleida. A més, el Saó Blanc 2022 de Mas Blanch i Jové i el Purgatori de la Família Torres han estat reconeguts en les categories de Millor Monovarietal de Macabeu i Millor Iniciativa Sostenible, respectivament.

Durant l'entrega de premis, presidida pel periodista Vicent Sanchis, es va reconèixer el talent dels productors de les comarques de Ponent. En la categoria de Vins Negres de Criança, l'Aura 2019 no només va ser premiat com a millor vi de la denominació sinó també com a millor vi negre, superant altres destacats com el Finca Barqueres 2018 de Tomàs Cusiné i el Cérvoles Estrats 2019.

El Siós Nature 2022 de Costers del Sió va guanyar el premi a Millor Vi Negre Jove, amb el Garnatxa de Cérvoles 2022 i el Petit Baldomà com a següents classificats. Entre els blancs de criança, el Niu 2020 de Raimat va liderar, seguit pel Cingles 2018 de Clos Pons i l'Oda 2021 de Castell del Remei. La categoria de blancs joves va ser dominada pel Valerna 2022 de Carviesa, el Blanc de Boira 2022 de Mas Ramoneda i el Raimat Saira 2022.

Els rosats també van tenir els seus moments d'esplendor, amb el Sotneral 2023 de Carviresa en primera posició, seguit pel Saó Rosat 2022 i el Nena 2022. En els escumosos, el Siós Brut Rosé 2021 va ser el guanyador, amb l'Olivera Reserva Superior 2019 i el Sort d'Abril Brut Nature Reserva com a competidors més propers.

Aquest concurs, amb un augment del 12% en la participació respecte a l'edició anterior, va ser una demostració de la força i la varietat dels vins de la DO Costers del Segre. El tast del jurat, format per experts com Toni Albiol i altres sommeliers de prestigi, va ressaltar la qualitat excepcional dels vins de la regió.

Comentaris
Més a Societat