Les Biblioteques lleidatanes s'enpelten un any més de la DO Costers del Segre

Biblioteques amb DO Juneda
photo_camera Biblioteques amb DO Juneda Joan Duch

Les Biblioteques públiques de Catalunya enceten la vuitena edició del projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa que pretén portar la cultura del vi a aquests espais, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l'arrelament de cada servei bibliotecari amb l'entorn al qual s'adreça, sota el cicle Lletres i Vins. Pel que fa a les comarques de Lleida cadascun dels equipaments culturals ha preparat la seva programació maridada amb els cellers de la DO Costers del Segre, que desplegaran al llarg del mes de febrer.

Els participants en l'acte de cloenda de Biblioteques amb DO de Juneda visiten el celler Mas Blanc i JovéLes Biblioteques que hi participen, i les seves programacions:

 

Biblioteques amb DO Castell del Remei 1Denominació d'Origen Costers del Segre

La muntanya i el pla s’encavalquen al llarg d’un gran domini, Costers del Segre, que reuneix una gran varietat de sòls, aires i paisatges. El nexe que els aplega es el caràcter innovador i les apostes tecnològiques del seus viticultors. Els negres de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot i ull de llebre encapçalen la diversitat de vins que s'hi elaboren; potents, equilibrats i estructurats.

 

Biblioteques amb DO 2020

L'edició de 2020 del cicle Lletres i Vins, manté la participació en 68 biblioteques que es preveu que organitzin més de 400 activitats amb més de 20.000 assistents. Biblioteques amb DO es va iniciar el 2013 amb 25 biblioteques i una extensa xarxa de col·laboradors tant del sector públic com del privat, a nivell local i nacional. Biblioteques amb DO és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat que és possible gràcies a la col·laboració de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, i la implicació d’agents diversos, entre ells Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) consells reguladors de les DO, la Institució de les Lletres Catalanes, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, i d'altres.

Comentaris