Bobinatges Espart, una trajectòria d’artesania industrial

Bobinatges Espart 2
photo_camera El Gabriel i la Conxita han compartit quatre dècades al front de Bobinatges Espart

La mirada del Gabriel no podia amagar una certa nostàlgia de tantes hores viscudes entre les parets del seu taller, ni la complicitat de la Conxita, parella i sòcia amb la que han compartit quatre dècades al front de l’empresa Bobinatges Espart.

El divendres 31 de maig la parella deixarà l’activitat, encara amb l’esperança que algun professional la vulgui continuar.

Bobinatges Espart 4La segona generació dels Espart, el David i la Marta, han dirigit els seus destins professionals a altres sectors, i per aquest motiu el taller baixarà la persiana aquest divendres. Però el Gabriel ens explica, entre els bobinatges, les eines i els taulells de treball, que han sigut uns anys apassionants, al llarg del quals s’ha forjat una amplíssima cartera de clients que ha anat més enllà de la proximitat local, expandint-se fora de la demarcació. Gabriel assegura que el seu tarannà personal i professional també ha fet possible establir una estreta amistat amb responsables d’empreses i particulars. Bobinatges Espart 3

El Gabriel i la Conxita no obliden el Jaume, el petit de Cal Espart, que va fer costat a la família durant molts anys  fins que va decidir dedicar-se a altres activitats en el seu Vallverd natal. Amb aquest recolzament, el Gabriel, que s’havia format com a bobinador a Tàrrega, va començar l’activitat en un petit taller a la Ronda Sant Pere, l’any 1986, i tres anys més tard es va traslladar al carrer Urgell.

En aquest nou enclavament, Bobinatges Espart es va consolidar com a referent de la professió, a la qual el Gabriel es va dedicar exclusivament, sense cap derivació, motiu pel qual es va convertir en un gran expert molt reconegut en els sectors industrials del territori.

L’empresa es va convertir en subministradora de serveis i manteniment de les empreses més rellevants de la demarcació de Lleida i també de fora. Van ser anys d’una important prosperitat econòmica i de col·laboracionisme entre els sectors professionals.

Bobinatges EspartL’etapa àlgida de l’activitat es va prolongar fins arribar el nou mil·lenni, que despertava amb una involució tecnològica que no afavoria les professions més artesanals i manuals. En aquesta nova realitat industrial i comercial, lempresa va haver de fer un gir a la venda de productes, recanvis i manteniment, incorporant al bobinatge nous conceptes com l’electromecànica o la mecànica industrial. Bobinatges Espart 1

En aquesta reconversió, el Gabriel no es va arronsar, i va completar la seva formació i mestratge, que no va fer més que perfeccionar l’assessorament que ha portat els seus clients fins el dia d’avui. Aquest artesà de la maquinària estaria disposat a encarrilar qualsevol professional que tingués interès a continuar la seva activitat. Aquí ho deixa. Però a partir d’avui, passa pàgina amb una gran satisfacció i agraïment a tota la gent amb la qual ha compartit professió. Ara, de la mà de la Conxita, enfilaran una nova etapa de la seva vida.

Un publireportatge de Territoris.cat

comentaris