27.11.2022 |
Territoris.cat

Borges Blanques i Vila-sana creen una oferta per promocionar les rutes de l'Oli i l'Aigua

Visita a les cabanes de volta de les Borges
Visita a les cabanes de volta de les Borges
Borges Blanques i Vila-sana creen una oferta per promocionar les rutes de l'Oli i l'Aigua

Els ajuntaments de les Borges Blanques, i Vila-sana, estan preparant conjuntament una nova ruta turística de cap de setmana, dirigida al públic familiar, per tal de promocionar i potenciar el patrimoni de les Garrigues, el Pla d'Urgell i comarques veïnes.

La nova oferta turística entrarà en funcionament a l'estiu i pretén donar a conèixer la Ruta de l'Oli, puntal de l'economia de les Borges Blanques, i la Ruta de l'Aigua, principal actiu de Vila-sana amb l'Estany d'Ivars i Vila-sana.

Visita per conèixer la cultura de la pedra seca a les Borges BlanquesSegons ha explicat el gerent d'Urbanisme de les Borges Blanques, Albert Quintillà, actualment, la capital de les Garrigues disposa d'un patrimoni arquitectònic, històric i cultural molt ric, però alhora molt desconegut i que cal donar a conèixer, unes necessitats de promoció que també comparteix la població de Vila-sana. Amb aquesta campanya turística, amb la qual ja hi està treballant una empresa especialitzada, la intenció és oferir un producte mixt de qualitat, realitzant una acció conjunta que potenciï l'economia local de les dues localitats.

Els participants arriben a l'Estany d'Ivars i Vila-sanaLes persones interessades a participar en la nova ruta podran gestionar la seva inscripció a través de l'Oficina de Turisme de les Garrigues durant les pròximes setmanes. El primer dia, acompanyats de guies especialitzats, podran visitar el Centre Històric de les Borges, passejar pel Terrall, visitar l'Espai Macià i Cal Gineret i, fins i tot, conèixer com és una cabana de volta, a més d'assaborir la gastronomia pròpia de les Garrigues i comprar oli d'oliva verge extra. Posteriorment, la ruta continuarà amb la visita a Cal Sinén, el Centre d'Interpretació de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, i una caminada per l'entorn d'aquest espai natural, recuperat fa una dècada.

Borges Blanques i Vila-sana creen una oferta per promocionar les rutes de l'Oli i l'Aigua
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement