06.12.2022 |
Territoris.cat

Pizzeria Breiko substitueix els envasos de plàstic i alumini per altres confeccionats amb productes vegetals

Breiko també fa desaparèixer els plàstics en tots els envasos, que se substitueixen per altres fabricats amb PLA, un material elaborat a partir del midó de blat de moro, i altres productes totalment vegetals, encara que el seu aspecte continua essent similar als antics, és totalment compostable
Els nous envasos compostables de Pizzeria Breiko
Els nous envasos compostables de Pizzeria Breiko
Pizzeria Breiko substitueix els envasos de plàstic i alumini per altres confeccionats amb productes vegetals

La crisi sanitària de la COVID-19, no cal recordar que ha afectat i continua afectant la major part del teixit productiu de les comarques lleidatanes, i també cal destacar que el sector de la gastronomia, restauració i bars ha sigut un dels que ha castigat més durament.

Cada establiment ha buscat les seves estratègies per tal de fer front a la situació i buscar alternatives, i com a exemple, ens fixem en la Pizzeria Breiko de Mollerussa. Una empresa familiar consolidada que un cop finalitzat l'estat d'alarma va considerar que millorar en el servei a domicili era una oportunitat per reconduir la situació, i respondre als nous hàbits del públic imposats per les normatives sanitàries.

Nova carta d'amburgueses de la Pizzeria BreikoEn aquest nou escenari Pizzeria Breiko ha desplegat una estratègia tecnològica que consisteix en la millora de la funcionalitat de la venda en línia a través del seu nou web que facilita la interactivitat amb el client, la rapidesa en les comandes, i una oferta més amplia de productes. Una nova eina que no substituirà la confiança i el tracte personal, però sí, que vol ser una línia directa que faci possible continuar projectant la personalitat i el caràcter de Breiko... per demanar una pizza més a prop teu.

Nova carta de pizzesUn plantejament empresarial pioner i amb certa inversió que també han hagut de preveure, és com afrontar l'increment del trànsit d'envasos que suposa el nou escenari. I per tal de resoldre la responsabilitat mediambiental l'empresa ha retirat tota la gamma de recipients tradicionals de cartó, plàstic i alumini i substituir-los per altres fabricats amb PLA i altres productes totalment vegetals, encara que el seu aspecte continua essent similar als antics, és totalment compostable.
A part dels envasos a partir d'ara les caixes de la pizza, safates, bosses i adhesius ja seran de cartó i paper reciclat

L'aposta mediambiental de Breiko ha estat possible gràcies a l'assessorament de l'empresa Anguera, especialitzats en el sector de la distribució de maquinària per a la indústria alimentària, hostaleria i comerç, per introduir aquest canvi.

Tots els envasos compostables @angueramaquinaria compten amb el certificat europeu OK COMPOST que garanteix la qualitat, i que tindran un procés de compostatge curt.
 

Per saber més sobre la sostenibilitat:

El cartó i el paper reciclat redueixen el consum d'aigua i energia per a la seva fabricació, i a més a més, s'evita talar més arbres i la importació de fusta. Sembla un canvi insignificant, però el cartó i el paper reciclat aporten grans beneficis pel medi ambient i per tant, és un petit canvi molt important.

Un detall important dels nous envasos i suports és que no incorporen cap element químic per la qual cosa mantenen el sabor i l'olor dels aliments a la perfecció

Breiko sostenible compostatge 1Pel que fa a la resta d'envasos compostables, com el de les patates fet de canya de sucre o el bol de les amanides i altres tapes encara que tenen un aspecte molt semblant al plàstic tradicional, són d'origen vegetal, un procés anomenat PLA (àcid polilàctic) provinent del midó de blat de moro en la major part. Aquests productes redueixen la petjada de carboni al medi ambient perquè no estan fabricats amb materials provinents del petroli.

Pizzeria Breiko substitueix els envasos de plàstic i alumini per altres confeccionats amb productes vegetals
comentaris