CaixaGuissona tanca el millor exercici de la seva història amb un benefici net d'11,9 milions d'euros

L'entitat financera ha sumat prop d'11.000 nous clients al llarg del 2023, fins a 85.000 usuaris en total
Oficina de CaixaGuissona a Reus - Foto: Cedida per CaixaGuissona
photo_camera Oficina de CaixaGuissona a Reus - Foto: Cedida per CaixaGuissona

CaixaGuissona va obtenir un benefici net d'11,9 milions durant el 2023, xifra que suposa el millor exercici de la seva història. Els seus responsables atribueixen aquests resultats al creixement del nombre de clients, prop d'11.000 l'any passat, que fan pujar la xifra total a 85.000 usuaris a Catalunya i part d'Aragó. També destaquen l'optimització contínua dels processos i un entorn caracteritzat per la normalització dels tipus d'interès. Els resultats suposen un increment de més del doble del benefici net de la cooperativa de crèdit l'any 2022, que va ser de 5,76 milions. La xifra de negoci durant l'exercici passat, que inclou préstecs i estalvis dels clients i socis gestionats per l'entitat, ha estat de 1.849,49 milions, un 12,89% més.

En paraules de Martí Bravo, director general de CaixaGuissona, malgrat un context socioeconòmic "extremadament complex", durant el darrer exercici han continuat "fidels al model de proximitat" amb el client i la "hipereficiència operativa". Bravo apunta que aquesta visió els ha conduït cap als millors resultats de la història de l'entitat en un any en què s'ha celebrat el 60è aniversari de CaixaGuissona.

Al tancament de 2023, el total dels actius administrats han assolit un nou rècord, amb 1.507,8 MEUR, marcant un increment del 18,45%. Així mateix, el patrimoni net s'ha situat en 113,5 milions, un creixement del 14,48%. Des de 2029, el conjunt de les cooperatives de crèdit associades a la Unión Nacional de Cooperativas de Crédito (UNACC) ha experimentat un increment del 28,50% en el seu balanç. En paral·lel, CaixaGuissona ha superat aquesta tendència, amb un avanç del 53,39% durant el mateix període.

El marge d'interessos ha experimentat una millora destacada, ascendint a 23,43 MEUR, un increment del 72,34%. Aquest indicador ha estat un dels principals eixos de creixement per la cooperativa de crèdit, i ha permès assolir un benefici net sense precedents en la seva història. El volum de negoci fora de balanç gestionat per CaixaGuissona s'ha situat en 127 MEUR al tancament de l'any passat, que també suposen un rècord per a l'entitat. Aquesta xifra, que reflecteix un creixement del 37,87%, ha estat impulsada principalment per la confiança dels clients que han optat per invertir en lletres del Tresor.

Respecte a l'entrada rècord de nous clients amb 10.992 incorporacions, un 55% es troben a Lleida, un 25% a Barcelona, i un 15% a Tarragona, mentre que Girona, Osca i Saragossa acullen el 5% restant. En aquest període, els dipòsits dels clients han incrementat fins als 1.357 milions d'euros, un 19,43% més respecte a l'exercici anterior. Durant l'exercici, CaixaGuissona ha formalitzat un total de 2.092 operacions de crèdit, que han posat a disposició dels seus clients més de 103 MEUR.

CaixaGuissona també ha aconseguit reduir la seva ràtio de morositat fins a l'1,31%, consolidant la seva posició com una de les entitats amb el percentatge més baix del sector, on la mitjana és d'aproximadament un 3,5%.

Comentaris