El resum diari de la campanya del 14F a la demarcació de Lleida

Diumenge 31 de gener

l cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha defensat aquest diumenge el talent i la iniciativa que han permès desenvolupar empreses punteres a tot el territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran

Taula rodona sobre agricultura del PDeCAT
photo_camera Taula rodona sobre agricultura del PDeCAT

Marta Vilalta en la presentació del programa d'ERC

Vilalta: ‘Esquerra Republicana és l’única opció que pot parar els peus al PSC; fem que guanyi Lleida perquè guanyi el país’

‘Som aquí per donar-vos-ho tot, fins i tot la nostra llibertat'. La secretària general adjunta i primera candidata a la demarcació de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya a les properes eleccions al Parlament, Marta Vilalta, va triar aquestes paraules d’Oriol Junqueras, per començar ahir la seva Conferència personal i política que es va poder seguir per la plataforma YouTube, alhora que definia al president de la seva formació com ‘un home immens amb una veu lliure i potent, que molts i moltes voldrien silenciada’.

‘I aquí estem: la gent d' Esquerra Republicana de Catalunya tornem a ser aquí, on hem estat sempre: al costat de la gent’, va continuar Vilalta. Malgrat que l’actual crisi sanitària, econòmica i social hagi  estroncat les vides de la població i  que la repressió i la judicialització de la política hagin impactat en el projecte d’Esquerra Republicana, ‘res no podrà estroncar la nostra fermesa’.

Marc Solsona, cap de llista del PDeCAT

Marc Solsona: “Reclamem més poder polític per poder influir i decidir en les polítiques que afecten al nostre territori des de Lleida"

El PDeCAT de les Terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran ha reclamat més poder polític per poder influir i decidir en les polítiques que afecten el territori des de Lleida, en una roda de premsa que ha tingut lloc a la seu del PDeCAT a Lleida.

Marc Solsona, portaveu del PDeCAT i número 1 de la llista per Lleida, ha fet aquestes declaracions després d'haver participat en una conversa 'DefensemLoNostre' que portava per títol 'El sector agrari. On estem i cap a on va. Què diuen les organitzacions agràries' amb Jordi Ciuraneta, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la X legislatura de la Generalitat i candidat de la llista del PDeCAT per Lleida; Jaume Pedrós, membre de la Permanent Nacional, responsable de Regs i Temporers d'Unió de Pagesos; Joan Carles Massot, president de JARC Lleida; i Pere Roquè, president d'ASAJA Lleida.

Solsona ha reclamat, una vega més, aquest poder per "influir no només a Catalunya, recuperant poder polític territorial vers aquesta gestió visió governamental amb visió 'barcelocèntrica', sinó també per decidir i influir en aquelles polítiques de l'Estat espanyol que afecten el sector primari com la PAC o el repartiment de fons europeus". Així, Solsona ha puntualitzat que "la política la fas o te la fan" i des del PDeCAT "hem decidit que la política la volem fer nosaltres des de Lleida", per això "reclamem més poder polític".

Andreu Cortés candidat del PSC

Prioritats per l’Aran: El desplegament de la Llei de Règim Especial i mesures diferenciades pel Covid-19

El candidat número 6 del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Andreu Cortés, ha reclamat avui que “l’Aran necessita el desplegament de la seva Llei de Règim Especial, aprovada des de 2015, però encara pendent en qüestions tant urgents i necessàries com és el sistema de finançament” i ha afegit que “és impossible poder gestionar serveis com la sanitat amb les retallades imposades i sense el desplegament complet d’aquesta llei, imprescindible per poder dotar i donar servei als nostres veïns i veïnes de la Vall d’Aran”.

“L’Aran necessita uns interlocutors a la Generalitat que realment compleixin les promeses i compromisos adquirits, de manera que realment puguem desplegar totes les capacitats i competències per poder tenir un autogovern que doni els serveis que necessita i es mereix la ciutadania de la Vall d’Aran”, ha dit.

El també alcalde de Les ha reivindicat “un govern a la Generalitat que sigui capaç de reconèixer les necessitats de territori, d’entendre la diferència que hi ha entre el món rural i l’urbà, el món local dels micropobles i el món rural de muntanya”. Per això, “hem reclamat i reclamem mesures diferenciades en la gestió dels confinaments pel Covid-19; amb confinaments territorials enlloc de municipals i facilitant la mobilitat amb França per tal de no perjudicar encara més l’economia de la Vall”.  

Tremosa visita Veritfruit, on l’acompanya Marc Solanes

Tremosa defensa les empreses de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran com a generadores d’ocupació i riquesa i fixadores de població

El cap de llista de Junts al territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, ha defensat aquest diumenge el talent i la iniciativa que han permès desenvolupar empreses punteres a tot el territori de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran. Ha apuntat que “si parlo tant de l’empresa és perquè desenvolupar un bon teixit productiu a tot el territori i crear ocupació permet fixar població, donar oportunitats als joves, vida al comerç, mantenir i millorar serveis bàsics com la sanitat i l’educació, perquè creiem que la plena ocupació i el treball de qualitat són la millor política social de país”.

Ho ha dit en el marc de l’acte de campanya que s’ha desenvolupat aquest diumenge a la Seu d’Urgell, que s’ha retransmès per Internet i que també ha comptat amb la participació del president Puigdemont, de la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs; del conseller Jordi Turull; de l'alcalde de la Seu d'Urgell i número 3 de la candidatura, Jordi Fàbrega i de la número 6, Jeannine Abella

Prèviament a l’acte, la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, i el cap de llista de Junts a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Tremosa, han dut a terme una visita als municipis d’Oliana i Organyà, a l’Alt Urgell. Posteriorment, Tremosa també ha aprofitat per visitar els municipis de la Cerdanya lleidatana, i ha participat en un acte conjunt amb la cap de llista de la formació per Girona, Gemma Geis.

En la seva intervenció a l’acte de la Seu d’Urgell, Tremosa ha defensat “l’esforç” de la Generalitat a l’hora de pagar a 30 dies els ajuts directes als comerços afectats pels tancaments en contraposició al que ha fet l’Estat que representa Illa: “No ha donat ni un euro, no ha perdonat ni un impost, no ha ajornat ni una quota i ha apujat la dels autònoms”. Al mateix temps, Tremosa també ha denunciat el “desgavell” de l’Estat en el pagament dels ERTO

Javier Rivas candidat Ciutadans

Rivas: “És necessari treballar perquè el sector agrari tingui unes condicions que convidin a la gent a quedar-se”

El candidat número dos de Ciutadans (Cs) a Lleida lamenta que el Govern hagi abandonat al sector agrari
Lleida, diumenge 31 de gener de 2021. “És necessari treballar perquè el sector agrari tingui unes condicions que convidin a la gent a quedar-se. La gent viu on té treball, si el camp no és rendible, no podran quedar-se aquí”. Així ho ha dit el candidat número dos de Ciutadans (Cs) per Lleida al Parlament, Javier Rivas, després d'haver visitat alguns camps de la província de Lleida. El diputat taronja ha assenyalat a més que el sector agrari està abandonat pel Govern i que les polítiques són centralistes, ineficaces i desconnectades del món rural.

Rivas ha manifestat que “per a poder legislar per al camp, cal conèixer-lo i convertir la legislació i els procediments en una palanca, no en un fre, com passa ara”, i ha lamentat que des del govern català no s'estiguin impulsant polítiques útils per al sector agrícola que, segons apunta, sobreviu gràcies a les ajudes de la Unió Europea. Altrament, ha assegurat que ha “recorregut més de 80.000 quilòmetres per terres de camps, d'aquí he tret més de 100 propostes que he portat al Parlament”.

.

comentaris