El Canal d'Urgell comença la campanya de reg amb la reserva d'aigua assegurada

Tot i prendre mesures de prevenció, la comunitat de regants assegura que la covid-19 no els afectarà la demanda d'aigua
Imatge de la zona regable dels Canals d'Urgell
photo_camera Imatge de la zona regable dels Canals d'Urgell

La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell ha donat el tret de sortida a la campanya de reg amb una reserva d'aigua suficient per poder assegurar tota la temporada fins a la tardor.

El president de la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell ha explicat que s'han pres totes les precaucions per evitar el contagi del coronavirus. A la seu de la comunitat, ubicada a Mollerussa, s'ha restringit l'accés al personal extern i s'ha habilitat el teletreball per als empleats administratius. També s'han suspès les reunions i assemblees de les col·lectivitats de regants amb els treballadors del camp

Imatge de la zona regable dels Canals d'UrgellTot i això, la campanya de reg ha començat amb normalitat segons el calendari fixat per la junta de govern i Amadeu Ros descarta que el coronavirus pugui condicionar la demanda d'aigua.

No hi té res a veure, si pugen les temperatures, hi haurà més demanda d'aigua però el coronavirus no afecta", ha assegurat a més d'afegir que el treball del camp "és més solitari

L'aigua ha començat a baixar aquest divendres i els primers regs seran a partir de dilluns. Durant el cap de setmana, però, tots els abastaments que ho necessitin ja podran disposar de l'aigua del canal. Ros ha indicat que la campanya ha començat tranquil·la i ha dit que en les setmanes vinents el reg serà a demanda segons les necessitats i característiques de cada cultiu i de cada zona.

En aquests pròxims dies es començaran a regar alguns cultius de cereals i camps de guaret. En canvi, les pluges dels darrers mesos han fet que els camps d'arbres fruiters encara no necessitin l'aigua del canal

La campanya està totalment garantida per regar les 70.000 hectàrees de cultiu de les comarques de l'Urgell, la Noguera, el Segrià, el Pla d'Urgell i les Garrigues. En aquest sentit, l'aigua emmagatzemada als embassaments d'Oliana i Rialb està al voltant dels 425 hectòmetres cúbics, xifra a la qual encara s'hi ha de sumar les reserves de neu que hi ha al Pirineu.

En els darrers mesos, la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell ha treballat contra rellotge per poder finalitzar les obres de reparació dels danys causats per les fortes pluges del passat octubre i del mes de gener. Ros ha explicat que les obres més importants perquè circuli l'aigua ja s'han fet i que ara només queden petits detalls a desguassos. Les obres han tingut un cost d'uns 3 milions d'euros, entre infraestructures de regadiu i sistemes de desguassos.

comentaris