La Junta de Govern dels Canals d'Urgell aprova un pressupost de 8,3 milions d'euros per l'any 2021

De cara l'any vinent, la comunitat de regants amb el suport de la Diputació de Lleida també preveu plantar arbres a les vores del Canal d'Urgell. En total, l'actuació es realitzarà al llarg d'una quarantena de quilòmetres de la infraestructura hidràulica a la comarca del Pla d'Urgell
La junta de govern de la Comunitat de regants dels Canals d'Urgell al Teatre L'Amistat de Mollerussa
photo_camera La junta de govern de la Comunitat de regants dels Canals d'Urgell al Teatre L'Amistat de Mollerussa

La Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell han traslladat aquest diumenge la Junta de Govern al Teatre L'Amistat de Mollerussa per tal d'assegurar el compliment de les mesures sanitàries establides. Una convocatòria que ha aprovat els comptes per l'any vinent, amb un import total de 8,3 milions d'euros, una xifra de la qual 1,1 milions d'euros es destinaran a la millora d'un quilòmetre de la primera séquia principal al seu pas pels termes de Penelles i Bellmunt d'Urgell, a la Noguera, per tal d'evitar les fugues, i modernitzar els regadius de la zona.

El president de la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, Amadeu RosEls comptes dels regants dels Canals d'Urgell també destinen una partida al projecte de recreixement del canal a un tram de cinc quilòmetres al terme d'Agramunt. Segons ha explicat el president de la comunitat, Amadeu Ros aquesta era la part més important que ens quedava de recreixement, els treballs, amb un cost de 800.000 euros, permetran portar més aigua. Per altra banda, el pressupost també destinarà un milió d'euros a l'adequació i manteniment de les quatre séquies principals de la infraestructura.

De cara l'any vinent, la comunitat de regants amb el suport de la Diputació de Lleida també preveu plantar arbres a les vores del Canal d'Urgell. En total, l'actuació es realitzarà al llarg d'una quarantena de quilòmetres de la infraestructura hidràulica a la comarca del Pla d'Urgell
 

L'assemblea de regants dels Canals d'Urgell, al Teatre L'Amistat

Nova fundació per dinamitzar l'Espai Cultural del Museu de l'Aigua de Mollerussa

L'assemblea també ha aprovat els treballs per començar a redactar els estatuts de la nova fundació del Museu de l'Aigua, després de la dissolució del consorci que gestionava aquest equipament ubicat a la seu de la comunitat a Mollerussa. La nova entitat inclourà també un conveni amb el Consell Comarcal del Pla d'Urgell i altres ens comarcals dins de la zona que rega el canal. L'objectiu de tot plegat, segons Ros, és potenciar més el museu i tot el que convingui, a més de facilitar que les empreses puguin fer aportacions a la fundació. També s'ha aprovat una inversió de 38.000 euros per adequar l'espai museístic.
 

Campanya de reg excel·lent

Amadeu Ros ha assegurat que la campanya de reg d'enguany ha sigut excel·lent. Els tècnics havien de trucar als síndics perquè agafessin més aigua perquè a la primavera va ploure molt i l'aigua sobrava, ha explicat. Finalment, s'ha mostrat convençut que hi ha suficients reserves d'aigua per garantir la propera campanya.

comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement