28.11.2022 |
Territoris.cat

Cancel·len definitivament l'Aplec del Caragol 2020 de Lleida

La Fecoll veu inviable una festa basada en la "germanor entre persones" i on s'interrelacionen milers de ciutadans

fecoll2
Cancel·len definitivament l'Aplec del Caragol 2020 de Lleida

La situació de crisi sanitària derivada de la COVID-19 ha portat a cancel·lar l'Aplec del Caragol que s'havia ajornat al maig i programat pels dies 9, 10 i 11 d'octubre.

La Federació de Colles de l'Aplec ha pres aquesta decisió partint de la base que la festa es basa en la "germanor entre persones i grups diversos" i també en què s'hi interrelacionen millers de ciutadans i visitants que hi assisteixen cada any.

Des de la Fecoll es constata que l'evolució de la pandèmia des del maig ha estat pitjor del que esperaven i valoren que en la situació actual no es pot fer una festa com l'Aplec quan es limiten les trobades socials a un màxim de deu persones

Des de la Fecoll veuen complicat la realització d'una festa com l'Aplec, on es fomenta la interrelació de milers de persones en un espai neutre i plural a través de la cultura i la gastronomia. En aquest sentit, apunten que les festes populars i trobades d'arreu no s'han pogut celebrar tot i haver superat l'estat d'alarma fa mesos.

Des de la Fecoll s'assenyala que la mateixa responsabilitat que els ha portat a celebrar 40 edicions de la festa amb èxit, ara els cal tenir clar que en cap cas no es promourà mai cap situació de risc per als collistes, la societat lleidatana en general o els nombrosos visitants que acudeixen cada any a l'Aplec.

Malgrat tot, des de la Fecoll s'estudiarà una per una la resta d'activitats culturals de més petit format que organitzen per poder-ne realitzar el màxim possible. Es tracta d'activitats solidàries, exposicions, concursos i activitats nadalenques

Cancel·len definitivament l'Aplec del Caragol 2020 de Lleida
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement