Els efectes del canvi climàtic en el Fòrum Agroalimentari de Ràdio Lleida i Inno4Agro

Fòrum Agroalimentari internacional edició del 2018
photo_camera Fòrum Agroalimentari internacional edició del 2018

El divendres, 22 de novembre, la Sala de Graus d'ETSEA de la Universitat de Lleida acollirà la segona edició del Fòrum Agroalimentari internacional, un certamen coorganitzat per Ràdio LleidaInno4Agro, amb la participació del Parlament Europeu. La jornada la inaugurarà la Consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, acompanyada per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació, Joan Talarn.

El Fòrum Agroalimentari internacional arrencarà a les 9 del matí, amb un programa en el qual se succeiran col·loquis, debats i ponències al voltant de l'alerta mundial sobre l'escalfament global i l'acceleració del canvi climàtic, i els seus efectes directes sobre la indústria agroalimentària del nostre país

Fòrum Agroalimentari internacional edició del 2018Un gran nombre de professionals, investigadors i productors, així com a membres de l'administració participaran en aquest congrés. Comptarem amb la presència dels catedràtics de la UdL, Carlos Cantero i José Antonio Martínez, del president del Consell Català de Producció Integrada, Antoni Escarp, i del vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, els quals ens oferiran una sèrie de ponències sobre el futur de l'agricultura ecològica, els canvis que necessita el sector i l'aplicació de les noves tecnologies als conreus.

Els objectius de desenvolupament sostenible, marcats per l'ONU per aquest mil·lenni i la innovació orientada al seu acompliment també estaran presents durant la jornada, de la mà de professionals com Josep Presseguer, director general de Fruits de Ponent, el restaurador Gonzalo Ferreruela, l'investigador de l'IRB José Serrano i el responsable de producció de la cooperativa L'Olivera, Pau Moragas.

El segon Fòrum Agroalimentari està obert al públic, amb accés lliure i gratuït fins a completar l'aforament de la Sala de Graus d'ETSEA de la Universitat de Lleida

Les veus dels exconsellers Antoni Siurana, Josep Grau, Francesc X. Marimon i Joaquim Llena protagonitzaran una altra taula rodona, aportant i compartint la seva experiència al capdavant de la cartera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

I finalment, els eurodiputats Javi López, Dolors Montserrat i Maria Soraya Rodríguez, membres de la comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu, debatran sobre les polítiques mediambientals comunitàries aplicades al món agrícola.
 

Comentaris