El doctor José M. Porcel, de l'Hospital Arnau, un expert en pleura reconegut mundialment

El doctor José Manuel Porcel - Foto: cedida per ICS Lleida
photo_camera El doctor José Manuel Porcel - Foto: cedida per ICS Lleida

El cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), José Manuel Porcel, està en el tercer lloc del principal rànquing mèdic mundial d’experts en pleura. El rànquing mèdic d’experts mundials Expertscape ha situat el doctor José Manuel Porcel, cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) i professor de la Universitat de Lleida (UdL), en el tercer lloc del rànquing mundial d’experts en pleura durant els darrers deu anys (2011-2021). El rànquing, basat en algoritmes objectius, considera Porcel la tercera referència mundial sobre la pleura, la membrana que recobreix les parets de la cavitat toràcica, els pulmons i el diafragma. La base de dades d’Expertscape compta amb més de 27.000 temes de cerca diferents. El seu objectiu és oferir a pacients, professionals i hospitals la informació més objectiva per trobar els millors especialistes d’arreu del món. La metodologia d’Expertscape es basa en l’anàlisi d’articles mèdics i publicacions científiques, a partir de les avaluacions de qualitat dels principals hospitals i universitats de tot el món, entre altres institucions.

El passat 2019, l’European Respiratory Society (ERS) també va atorgar a José Manuel Porcel la distinció de Fellow, que reconeix la seva excel·lència en investigació basant-se en el seu historial de publicacions i les seves contribucions destacades en el camp de la medicina respiratòria

Així mateix, el 2020 la Reial Acadèmia de Medicina d’Espanya li va atorgar el Premi Obieta a la trajectòria professional.

Comentaris