‘Capritx de sardina’, del Restaurant La Brasa d’Or, Millor Tapa 2018

La Ruta de la Tapa de San Miguel d’enguany va tenir lloc del 7 al 10 de juny i del 14 al 17 de juny

article2
photo_camera El xef Òscar Ruíz amb 'Capritx de sardina'

Aquest matí el xef del restaurant La Brasa d’Or de Lleida, Òscar Ruíz, ha rebut el premi a la Millor Tapa 2018 de la IV Ruta de la Tapa de San Miguel que entrega la Federació d’Hostaleria de Lleida.

L’acte ha tingut lloc en el mateix local, situat al barri de Magraners de la capital de Ponent. L’entrega del guardó ha vingut de la mà del Secretari General de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, i el gestor de Distribució de Mahou San Miguel a Lleida, Jordi Barberà. Anteriorment ha tingut a lloc un showcooking on Ruíz ha mostrat el procés d’elaboració de la tapa guanyadora.

‘Capritx de sardina’ consisteix en una coqueta de pasta de full amb guacamole, sardina fumada, vinagreta de ceba morada picada, tomàquet cirerol i cebollí, i acabat amb brots tendres i boleta de gelat d’oli d’oliva i tomàquet de branca.

La Ruta de la Tapa de San Miguel d’enguany va tenir lloc del 7 al 10 de juny i del 14 al 17 de juny, de dijous a diumenge, i es va poder gaudir en 61 establiments d’hostaleria lleidatans. El seu impacte econòmic ha estat superior a 60.000 € i ha desencadenat una mitjana de 400 tapes servides per establiment.

​​

Segons ha explicat el xef de Brasa d'Or, que el 2015 va quedar en segona posició de la Ruta i el 2016 va guanyar el mateix concurs, la clau de l'èxit del restaurant que regenta és una cuina provocadora, producte de molta qualitat i innovació en l'elaboració i la presentació. Tanmateix, Ruíz ha puntualitzat que la Ruta de la Tapa de San Miguel "incentiva a la gent a sortir de casa i ajuda a conèixer que a Lleida hi ha bons llocs per fer tapes".

Els altres dos finalistes d'aquesta edició han estat el restaurant BOnum No Rules, del carrer Sant Martí, i New Class, situat a l'avinguda Rovira Roure, i tots tres establiments comptaran amb un estand propi a la pròxima edició de Cervisia.

Comentaris