17.01.2021 |
Territoris.cat

La consellera d'Empresa i Coneixement lliura els Premis d'Enoturisme de Catalunya del 2018

Imatge de les autoritats als premis d'enoturisme de 2018
Imatge de les autoritats als premis d'enoturisme de 2018
La consellera d'Empresa i Coneixement lliura els Premis d'Enoturisme de Catalunya del 2018

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat aquest dijous els Premis d’Enoturisme de Catalunya, en el marc de la celebració de la 4a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Coneixement al Castell del Remei a la Noguera. La consellera ha estat acompanyada pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el Director General de Turisme, Octavi Bono; i pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre d’altres.

Imatge dels premis d'enoturisme 2018 2Els premis es lliuren amb l'objectiu de reconèixer les millors iniciatives enoturístiques del territori i ser un estímul perquè les empreses vetllin per la qualitat, sostenibilitat i especialització del seu producte. Per aquest motiu, les empreses premiades contribueixen, amb les seves empreses i cooperació, als interessos del sector enoturístic català, a la vegada que el posicionament, la innovació i la millora de la qualitat i competitivitat nacional i internacional. En formen part la Direcció General de Turisme, l’INCAVI, l’Agència Catalana de Turisme, els patronats de les quatre Diputacions, Turisme de Barcelona, les DO’s i empreses, cellers i professionals destacats d’aquest sector, alguns d’ells adherits a la marca Enoturisme Catalunya.

Enguany, tenint en compte que el 2018 és l’Any del Turisme Cultural per part del Departament d’Empresa i Coneixement, els Premis d’Enoturisme han valorat de forma particular aquelles iniciatives que incorporin activitats i serveis relacionats amb el sector cultural

En la categoria de Cellers el premi ha estat per l’empresa Abadal (DO Pla de Bages) per la seva tasca de dinamitzadora del territori, vinculant-se amb la població i empreses locals, a la vegada que pel seu impuls a iniciatives que vinculen la cultura i l’enoturisme, a més del foment i la conservació de la cultura i el paisatge com a patrimoni vinícola, cultural i social.

 El guanyador a l’Allotjament i Restauració ha estat per l’empresa La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà) pel seu compromís dels 20 restaurants que componen aquest col·lectiu amb el territori i la població local i que promocionen, conjuntament, els vins i la gastronomia de qualitat, que es elaborada i marinada amb productes gastronòmics i enològics de proximitat per acabar creant una cuina tradicional del Baix Empordà.

L’últim guardó ha estat per Sapienstravel-Viemocions en la categoria d’Experiències i Innovacions. És una de les empreses pioneres en la comercialització de l’enoturisme a Catalunya, amb activitats singulars i exclusives en diferents territoris que combinen el patrimoni artístic, històric i cultural existent.

Imatge dels premis d'enoturisme 2018 3També s’han destacat altres propostes com a finalistes en cada una de les categories: en la de Cellers ha estat Albet i Noya (DO penedès); en la d’Allotjament i Restauració han estat Cal Blay Vinticinc  (DO penedès) i Cal Llop (DOQ Priorat); i finalment, en la d’Experiències i Innovació, ha estat Priorat Enoturisme (DOQ Priorat i DO Montsant).

Aquests premis són fruit de la iniciativa conjunta de la Taula d’Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del programa de promoció Enoturisme Catalunya amb què, des de fa cinc anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, la Generalitat dóna suport a la promoció i comercialització de l’oferta turística catalana vinculada al món del vi. L’objectiu principal d’aquest programa és posicionar Catalunya com a destinació enoturística de referència a escala mundial.

La consellera d'Empresa i Coneixement lliura els Premis d'Enoturisme de Catalunya del 2018
comentaris