La catedràtica de la UdL Olga Martín, presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments

OlgaMartin Academia Internacional Tecnologia Aliments UdL
photo_camera OlgaMartin Academia Internacional Tecnologia Aliments UdL

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín, ha estat nomenada presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (The European Federation of Food Science and Technology-EFFoST). La federació aplega més de 130 societats, instituts i universitats d'arreu d'Europa, amb més de 100.000 experts en aliments.

Olga Martín, és membre del comitè executiu d'aquesta plataforma professional des del 2004, ocuparà el càrrec durant els pròxims dos anys

La nova presidenta ha destacat entre els seus reptes de futur, que els recursos per alimentar la població mundial estan disminuint considerablement i hi haurà una escassetat crítica de materials bàsics. En aquest sentit, considera que si no s'actua de manera ràpida i eficaç, no tindrem prou menjar en pocs anys.

Olga Martín a la UdLOlga Martín defensa que, per tot plegat, la seguretat alimentària, la nutrició i la sostenibilitat són de gran interès per a tota la societat. En aquest sentit, creu que l'EFFoST ha d'assessorar les autoritats i promoure la presa de decisions basada en l'evidència científica per assegurar un accés adequat als aliments per a tothom en les generacions actuals i futures.

En l'àmbit d'accions dins d'aquesta plataforma europea, la catedràtica de la UdL ha explicat que vol ampliar el nombre d'institucions i professionals que participen activament a l'EFFoST, estimular les sinergies entre investigadors de diferents disciplines, crear oportunitats de treball per a joves científics, facilitar la innovació a les PIME i establir aliances amb altres organitzacions

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso. Imatge del 17 de gener de 2019. (Horitzontal)La nova responsable de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments, Olga Matin

Doctora en Ciències Químiques, Olga Martín és professora de la UdL des de 1992. Les seves investigacions se centren en el desenvolupament de nous productes alimentaris segurs i saludables mitjançant l'aplicació de noves tècniques. Actualment dirigeix el Grup de Recerca de Noves Tecnologies per al Processament d'Aliments, així com l'Escola de Doctorat de la UdL. També ha estat la primera espanyola a formar part de l'Acadèmia Internacional de Ciència i Tecnologia d'Aliments.

La Generalitat la va distingir l'any 2009 en la primera convocatòria del Programa ICREA Acadèmia que reconeix l'excel·lència en la recerca i la capacitat de lideratge; i el 2018, amb la Medalla Narcís Monturiol, en reconeixement a la seva contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia.

Comentaris