CCOO i UGT convoquen una vaga indefinida en l'escorxador de Mollerussa i tots els centres de treball del Grupo Jorge

Convoquen vaga indefinida en l'escorxador del Grupo Jorge a Mollerussa

 

Representants sindicals de la UGT informant de la vaga a les portes de l'escorxador de Mollerussa
photo_camera Representants d'UGT informant de la vaga a les portes de l'escorxador de Mollerussa

Els sindicats CCOO i UGT han anunciat la convocatòria d'una vaga indefinida als centres de treball que l'empresa càrnia Grupo Jorge té a Catalunya, entre ells el que l'empresa té a Mollerussa, després que la companyia hagi anunciat que està estudiant la possibilitat de traslladar l'activitat productiva fora de Catalunya.

El trasllat podria afectar uns 1.400 llocs de treball. CCOO i UGT registraran aquest dimecres al Departament de Treball la vaga indefinida, que es farà als centres de treball que l'empresa té a Santa Eugènia de Berga i a Mollerussa.

Fonts de la companyia van assegurar que la marxa de Catalunya és una opció que tenen sobre la taula des de fa un temps per la situació d'inestabilitat del sector i la pressió que reben de l'administració

Representants d'UGT informant de la vaga del 18 de juny a les portes de l'escorxador de MollerussaTot i això, no han concretat quan es faria efectiu el trasllat ni tampoc on anirien. Els sindicats recorden que han denunciat reiteradament davant d'Inspecció de Treball que les cooperatives de treball associat que operen al Grupo Jorge no compleixen la llei catalana de cooperatives i que sotmeten els treballadors a condicions de treball indignes amb ritmes de treball inhumans i salaris de misèria per sota del conveni col·lectiu del sector.

Des de CCOO i UGT també recorden que han denunciat que el Grupo Jorge es fa valer de falses cooperatives i falsos autònoms per degradar les condicions laborals dels treballadors augmentant així el seu marge de beneficis.

Comentaris