28.10.2021 |
Territoris.cat

Les comarques de Lleida reben uns 80.000 turistes al llarg de la Setmana Santa

L'ocupació en establiments turístics del Pirineu arriba al 95% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, i assoleix la plena ocupació en turisme rural i bungalous

natura1
Les activitats a l'aire lliure, unes de les més gaudides durant la Setmana Santa a les terres de Lleida
Les comarques de Lleida reben uns 80.000 turistes al llarg de la Setmana Santa

Prop de 80.000 turistes han visitat les comarques de Lleida aquesta Setmana Santa, desencadenant unes 200.000 pernoctacions en establiments turístics de la demarcació.

Segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua els establiments situats al Pirineu han assolit una ocupació mitjana del 95%, arribant a la plena ocupació en el cas del turisme rural i en bungalous. Les estacions d'esquí lleidatanes, que posen fi a la temporada d'hivern, han venut uns 85.000 forfets per Setmana Santa i les empreses de turisme actiu han assolit un 85% d'ocupació en les activitats dutes a terme aquests dies.

El balanç de l'ocupació turística de Setmana Santa és molt positiu, i suposa una xifra de negoci superior als 35 milions d'euros

El grau d'ocupació turística a la demarcació s'ha situat uns 5 punts per sobre de les xifres de l'any 2016 per les mateixes dates. Des del Patronat es mostren satisfets per aquests bons resultats pel retorn que representa de les diferents accions promocionals que es duen a terme del territori i alhora comparteixen la satisfacció expressada pels sectors d'hoteleria, càmpings i turisme rural de la demarcació de Lleida pel nivell d'ocupació assolit en aquests dies festius.

El fet que la Setmana Santa d'enguany ha vingut més tard en el calendari ha propiciat una major diversificació d'activitats en el conjunt del territori. Tot i que la neu ha estat una de les activitats protagonistes, també cal destacar una major contractació d'activitats de turisme actiu i esports d'aventura, senderisme i BTT, així com de la pesca i les sortides a la natura, les visites culturals i la gastronomia.

Les comarques de Lleida reben uns 80.000 turistes al llarg de la Setmana Santa