30.11.2021 |
Territoris.cat

Les comarques lleidatanes es mobilitzen contra la sentència del procés

Mobilitzacions a Mollerussa de ciutadania i estudiants contra la sentència
Mobilitzacions a Mollerussa de ciutadania i estudiants contra la sentència
Les comarques lleidatanes es mobilitzen contra la sentència del procés

A Mollerussa tallen la carretera N-II

A Mollerussa els estudiants han sigut el col·lectiu més nombrós que ha participat en la concentració que ha tingut lloc a les dotze del migdia amb la participació de dues-centes persones. En la mateixa hi han dirigit unes paraules l'alcalde Marc Solsona, el president del Consell Comarcal, Rafel Panadés i el portaveu d'ERC, Engelbert Montalà. Un cop finalitzats els parlaments els estudiants i la resta de persones concentrades han tallat la carretera N-II, el que ha obligat a desviar el transit per carrers alternatius. Els vehicles pesants han hagut d'esperar prop d'una hora, per poder circular.
Mobilitzacions a Mollerussa de ciutadania i estudiants 5
L'Ajuntament de Mollerussa ha suspès els actes institucionals fins a la celebració d'un Ple extraordinari aquest dimarts a les 9 del vespre per votar una moció de resposta a la sentència del procés que ha emès avui el Tribunal Suprem.
Concentració de rebuig a la sentència davant de l'Ajuntament de les Borges

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de les Borges Blanques

L'Ajuntament de Les Borges Blanques ha celebrat aquest dilluns al matí, per a valorar la sentència del Tribunal Suprem que, entre altres càstigs, condemna a 100 anys de presó als líders polítics i socials del Procés, que van fer possible el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre del 2017, ha aprovat per unanimitat la moció conjunta elaborada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), en la qual es rebutja la sentència condemnatòria i els regidors i regidores es comprometen a formar part d'una assemblea d'electes pels drets i les llibertats.

Tot seguit, s'ha dut a terme una concentració davant del consistori en la qual han participat unes 200 persones, i s'ha procedit a la lectura pública de la moció que s'acabava d'aprovar al Ple.

D'altra banda, segons ha exposat la primera tinent alcalde, Núria Palau, l'Ajuntament de les Borges ha suspès fins a nou avís l'atenció al públic, arran de la protesta dels treballadors i treballadores municipals per la sentència condemnatòria als presos i preses polítiques.
Concentració d'avui a la Plaça Major de Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega expressa el rebuig contra la sentència als líders independentistes

L'Ajuntament de Tàrrega ha expressat avui el seu ferm rebuig contra la sentència del Tribunal Suprem imposada als líders independentistes que defensen el dret a decidir. Amb aquest propòsit ha convocat una concentració popular aquest migdia a la Plaça Major, davant la Casa Consistorial, encapçalada per l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el president del Consell Comarcal de l'Urgell, Gerard Balcells. Hi han participat regidors i regidores dels grups municipals d'ERC-MES-AM, CUP Tàrrega - Amunt i Junts X Tàrrega; treballadors i treballadores de l'ens; i ciutadania.
Concentració d'avui a la Plaça Major de Tàrrega (3)
L'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha anunciat que l'Ajuntament de Tàrrega ha suspès l'activitat institucional i ha cancel·lat les comissions informatives previstes per avui dilluns. D'altra banda, l'ens s'afegeix a la manifestació convocada per avui, a les 8 del vespre, per part de l'ANC- Tàrrega per la Independència.

Les comarques lleidatanes es mobilitzen contra la sentència del procés
comentaris