26.10.2021 |
Territoris.cat

ELS MENORS, QUE HAN D'ANAR ACOMPANYATS DE PARES O TUTORS, REBRAN LA VACUNA DE PFIZER O MODERNA

Comença la vacunació a joves d'entre 12 i 15 anys: "No trobo cap motiu per dir que no"

Laura Cortés
Pla mig d'un nen vacunant-se a Tàrrega. Imatge del 4 d'agost de 2021. (Horitzontal)
Un nen vacunant-se a Tàrrega - Foto: Laura Cortés
Comença la vacunació a joves d'entre 12 i 15 anys: "No trobo cap motiu per dir que no"

La vacunació contra la covid-19 per a la franja d'edat de 12 a 15 anys ha arrencat aquest dimecres a diversos punts vacunals de Catalunya. Hi estan convocats un total dels 300.000 joves, que rebran la vacuna de Pfizer i Moderna, les dues que han estat avalades per l'Agència Europea del Medicament per aquesta franja d'edat. Isaac Vilajosana, manresà de 13 anys, ha estat un dels primers a rebre el vaccí. A la sortida, ha explicat que ara se sent més "tranquil". "Si et demanen si et vols vacunar has de dir que sí, jo almenys no trobo cap motiu per dir que no". Vilajosana ha anat acompanyat del seu pare, Xavier Serrano, requisit indispensable perquè pugui rebre el vaccí. "Almenys ara començarem el proper curs més tranquils", ha reconegut.

Laura CortésPla mig d'un nen vacunant-se a Tàrrega, mentre la seva mare li agafa la mà. Imatge del 4 d'agost de 2021. (Horitzontal)Un nen vacunant-se a Tàrrega, mentre la seva mare li agafa la mà - Foto: Laura Cortés

Pere Martí, tècnic de vacunació del CatSalut, reconeix que, si ara s'ha obert la convocatòria a la franja de 12 a 15 anys, abans del previst, "no és perquè ens preocupi aquesta edat, és perquè es podia". "Ara mateix no hi ha els problemes per agafar cita de fa un mes, hi ha demanda, però també molta oferta", apunta. Martí ha afegit que se seguirà insistint perquè la resta de franges també es vacunin: "Hi ha un exèrcit de formiguetes escampat, trucant persona a persona perquè la gent que no s'ha vacunat ho faci. Més val fer-ho ara que no fer-ho".
 


"Esperem un creixement exponencial"

Tàrrega ha estat un altre dels municipis on la vacunació ha arrencat aquest dimecres. Eloïsa Setó, infermera responsable del pla de vacunació de la covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, es mostra confiada amb què la nova convocatòria tingui una bona rebuda. "Tenim dosis disponibles a tots els punts de Lleida i preveiem que hi haurà un creixement exponencial", ha dit, i ha reconegut la importància que els adolescents també es puguin vacunar ja "i començar el curs escolar amb molts amb la pauta completa".

La Laia Hernanz, de 12 anys, és una de les joves ja vacunades. "En tenia ganes. M'alegro que ja m'ho hagi pogut treure de sobre", ha assegurat. La seva mare, Anna Atero, explica que la jove era l'única de la família que faltava per vacunar. També en Sergi Torres, de 14 anys, s'ha vacunat a Tàrrega. Ho ha fet sense pensar-s'ho. "Vaig passar la Covid-19 i no tenia ganes de tornar-la a passar", ha explicat.

Comença la vacunació a joves d'entre 12 i 15 anys: "No trobo cap motiu per dir que no"
comentaris