Comunicat dels col·legis professionals de salut de Lleida sobre el risc de contagi de la Covid-19

Un passadís de l'Hospital Clínic en plena epidèmia de Coronavirus
photo_camera Els professionals sanitaris pateixen per la falta d’equips de protecció personal i de proves diagnòstiques.

Els Col·legis Oficials de Farmacèutics, Infermeres i Infermers, Metges, Odontòlegs i Veterinaris de Lleida expressem, de manera conjunta i pública, la nostra greu preocupació davant els riscs de contagi per la COVID-19 que pateixen els professionals sanitaris per la falta d’equips de protecció personal i de proves diagnòstiques.

Aquests professionals poden convertir-se, a la vegada, en vectors de contagi i transmetre la pandèmia a les seves famílies i als ciutadans. Recordem que un 15% de les persones afectades pel coronavirus són personal sanitari, un percentatge molt superior als que registren la resta de països europeus. Per tant, en compliment del deure de defensar la salut dels lleidatans i de les lleidatanes i de la nostra pròpia col·legiació, exigim que:

• Les autoritats central i autonòmica dotin de material de protecció adequat i suficient al personal sanitari, ja que la principal via de contagi és el contacte directe amb els pacients. La dotació d’equips complets de protecció ha de ser imminent i eficient.

• Les autoritats central i autonòmica facin arribar urgentment tests diagnòstics, degudament homologats, per a ús del personal sanitari com a mesura imprescindible per evitar l’extensió del contagi a altres pacients i a les famílies dels professionals.

Sanitaris Lleida

Comentaris