El Congrés aprova instar l'Estat a finançar part de millores del Canal d'Urgell

La iniciativa d'ERC compta amb el suport del PSOE i s'ha aprovat amb els vots de tots els grups menys PP i Cs
Canal d'Urgell. Fotografia: IRTA.
photo_camera La iniciativa ha comptat amb 26 vots a favor de tots els grups tret del PP i Cs - Foto: IRTA

La Comissió d'Agricultura del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts una proposició no de llei d'ERC transaccionada amb el PSOE que insta el govern espanyol a "participar en el finançament de la modernització dels regadius, concretament en els del Canal d'Urgell que impulsa la Generalitat". La iniciativa, que ha comptat amb 26 vots a favor (tots tret del PP i Cs), 1 en contra (Cs) i 9 abstencions (PP).

La iniciativa també reclama a l'executiu que "continuï realitzant un seguiment continu de la situació de la sequera, en coordinació amb les Organitzacions Professionals Agràries i altres administracions públiques, amb la finalitat de continuar adoptant mesures de suport al sector agrari i ramader en l'àmbit fiscal, laboral, financer i hidràulic".

A més, el text reclama al govern espanyol que "prossegueixi les tasques de millora de les línies d'assegurances de les explotacions agrícoles i ramaderes" per "poder oferir als assegurats les millors cobertures possibles, d'actualització de rendiments, prestant el màxim suport econòmic possible per reduir el cost de les primes a càrrec de l'assegurat".

Comentaris