El conseller d'Educació, Josep Bargalló destaca l'experiència de les escoles rurals

L’experiència de les ZER és de més de 30 anys i és absolutament positiva, un model que ha permès mantenir l’escola en zones rurals, i que sense aquesta fórmula, les escoles de molt pobles s’haguessin tancat
Visita del Conseller Josep Bargalló, ha centres educatius de la comarca d’Osona
photo_camera Visita del Conseller Josep Bargalló, ha centres educatius de la comarca d’Osona

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha visitat aquest divendres dos centres educatius de la comarca d’Osona, concretament de les poblacions de Viladrau i Folgueroles. Durant la visita, ha posat en valor la importància de les escoles rurals de Catalunya com a transmissores de la seva experiència i com a font d’innovació educativa: “L’experiència de les ZER és de més de 30 anys i és absolutament positiva. Ha permès mantenir l’escola en zones rurals, i que sense aquesta fórmula, les escoles de molt pobles s’haguessin tancat. Molts dels projectes d’innovació de les escoles de Catalunya han nascut a les escoles rurals, gràcies a la tasca dels mestres i sobretot les mestres d’aquests centres”.

Visita del Conseller Josep Bargalló, ha centres educatius de la comarca d’OsonaJosep Bargalló ha explicat que les zones escolars rurals han d’afrontar nous reptes,  i que després de 30 anys, “s’ha de donar una nova ullada al sistema d’organització de les ZER, perquè ha canviat la demografia, ha canviat el transport, la manera de comunicar-nos. Aquesta ullada que estem fent en cap cas no plantejarà anar enrere, al contrari. La voluntat és no tancar cap escola rural i obrir-ne algunes de les que estaven tancades”.

Visita del Conseller Josep Bargalló, ha centres educatius de la comarca d’OsonaEls Castanyers és una escola rural que forma part de la Zona escolar rural (ZER) Guilleries. Té 90 alumnes matriculats d’infantil i primària i participa en diferents projectes pedagògics, molts d’ells relacionats amb l’entorn natural del Montseny on està ubicat el centre. Per exemple, el projecte Montseny o el projecte Rius – per analitzar l’aigua dels rius i del seu entorn-.També forma part de programes del Departament d’Educació, com ara la Xarxa de competències bàsiques, Apadrinem el nostre patrimoni o l’Impuls a la lectura.

El conseller Bargalló ha destacat que Els Castanyers “és una escola que està implicada amb molts projectes educatius europeus i que forma part d’una xarxa continental europea que té el seu context, fet que demostra que l’escola rural catalana és una escola transformadora”.

Comentaris