28.06.2022 |
Territoris.cat

El consum de fruita fresca, estacional i de proximitat és una estratègia bàsica per al país

Campanyes de foment del consum de fruita a la demarcació de Lleida 1
Campanyes de foment del consum de fruita a la demarcació de Lleida
El consum de fruita fresca, estacional i de proximitat és una estratègia bàsica per al país

Segons la consellera de Salut, Alba Vergés des del punt de vista de salut, incrementar el consum de fruita fresca, estacional i de proximitat entre la població, en especial entre el jovent, és una estratègia bàsica per al país. Vergés afegeix que la ingesta de fruites i hortalisses contribueix a la prevenció de múltiples trastorns com malalties cardiovasculars, restrenyiment, obesitat o alguns tipus de càncer.

Imatge de la campanya Disfruta-la a l'estiu a TorrefareraLa responsable del departament de Salut, va participar aquest dimecres en la presentació de la campanya de promoció i subministrament de fruita a l'alumnat dels centres escolars, acompanyada de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i d'Educació, Josep Bargalló.

Els membres del Govern van anunciar una aportació de 2.868.363 euros per aquesta iniciativa que es durà a terme al llarg del curs 2019-2020

Més de 2.000 escolars assisteixen a la festa Disfruita-la a MollerussaL'objectiu essencial del Programa és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells de sobrepès infantil. I és que el consum de fruita entre els infants és més baix del que seria recomanable, i el fet de consumir fruites i verdures ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies i la seva compra hauria d'estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut.

Amb tot, es calcula que només el 7,8% dels infants compleix la recomanació de consumir 5 racions de fruites i hortalisses al dia

Per la seva part, la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha destacat que la campanya de fruita a les escoles també és important per valorar la ingent tasca que fan els nostres pagesos i pageses pel nostre país. Perquè les pomes no surten per generació espontània. No ens podem cansar d'explicar que darrere un bon bistec hi ha un ramader o ramadera i darrere una poma un pagès i una pagesa.

Més de 2.000 escolars assisteixen a la festa Disfruita-la a MollerussaEl Programa de consum de fruita i hortalisses a les escoles va distribuir el passat curs 1.050 tones: poma, pera, mandarina, taronja, nectarina, préssec, paraguaià, cirera, maduixot, albercoc, nespra, kiwi, pastanaga i cirerol, entre 261.000 alumnes de 1.100 centres educatius d'arreu de Catalunya. La campanya es va completar amb tallers relacionats amb hàbits de consum saludables i visites a explotacions agràries.

El consum de fruita fresca, estacional i de proximitat és una estratègia bàsica per al país
comentaris