La Cooperativa d'Ivars presenta resultats de rècord en la seva Assemblea General

Durant l'assamblea general la cooperativa d'Ivars ha presentat nous projectes per afrontar el reptes del sector agrícola
Presentació de la Coperativa d'Ivars. Foto: Coperativa Ivars
photo_camera Presentació de la Coperativa d'Ivars. Foto: Coperativa Ivars

La Cooperativa d'Ivars ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària a Ivars d’Urgell, destacant uns resultats excepcionals en un any marcat per reptes importants. La cooperativa ha aconseguit una producció de més de 318.000 tones de pinsos compostos a les seves tres fàbriques, situades a Torregrossa, Ivars i La Fuliola, establint un nou rècord.

Aquest any, la cooperativa ha patit els efectes adversos de la sequera i el tancament del Canal d’Urgell, que han reduït significativament les entrades de cereals. Malgrat aquest contratemps, s’han gestionat 25.873 tones de cereals, amb una disminució notable en la recepció de panís, que ha caigut a només 644 tones, degut a les condicions climàtiques desfavorables.

En termes de comercialització, la cooperativa ha mantingut el seu lideratge en el sector boví amb la venda de 38.842 caps de bestiar. A més, s’han sacrificat 318.456 porcs i 1.004.116 pollastres, consolidant la seva posició en el mercat. Les granges experimentals de vedells i la granja de verres reproductores han estat destacades per la seva excel·lència, amb la Granja Valfarta rebent novament el Premi Porc d’Or.

El nombre de socis actius ha arribat als 2.379, amb 2.050 socis col·laboradors, el que permet a la cooperativa oferir suport a més de 4.000 famílies, especialment a la comarca del Pla d’Urgell. A més, la Secció de Crèdit de la cooperativa, amb tres oficines, gestiona més de 55 milions d’euros en dipòsits, proporcionant serveis essencials en una època en què moltes entitats financeres han abandonat els petits municipis.

En la reunió, s’han presentat els eixos del Pla Estratègic 2024-2026, amb l’objectiu de millorar contínuament el sector primari i l’entorn rural. La cooperativa busca afrontar el canvi generacional en el sector ramader, amb plans per augmentar la producció de garrins i adaptar les explotacions.

A nivell de sostenibilitat, la cooperativa ha invertit en tecnologies verdes amb la instal·lació de panells fotovoltaics a diverses instal·lacions, que han permès a la Granja Valfarta operar de manera autònoma energèticament. També s’han realitzat inversions en digitalització, amb l’ús de sensors per optimitzar els processos i reduir el consum energètic en un 38% a la fàbrica d’Ivars.

A l’apartat social, la cooperativa ha contribuït al Centre de Serveis per a la Gent Gran d’Ivars d’Urgell, renovant el seu compromís amb diverses entitats com l’IRBLleida i el Banc dels Aliments. A més, ha iniciat col·laboracions amb clubs esportius locals per promoure l’esport femení i els valors cooperatius.

L’assemblea ha conclòs amb un discurs de Ramon Armengol, membre del Consell Rector i ex-President de la COGECA, que ha elogiat els resultats de la cooperativa i ha encoratjat els associats a continuar apostant pel model cooperatiu. Armengol ha destacat la importància de la sostenibilitat econòmica i ambiental com a claus per afrontar els reptes futurs.

Comentaris