Creen una carta monogràfica de la DO Costers del Segre amb més de 50 vins locals

La carta recull vins escumosos, blancs joves i de criança, rosats, negres joves i de criança, així com dolços
Tomàs Cusiné, Jesús Gimena i Rafa Gimena al restaurant l'Espurna ©JosepAPérez
photo_camera Tomàs Cusiné, Jesús Gimena i Rafa Gimena al restaurant l'Espurna ©JosepAPérez

El restaurant l'Espurna de Lleida ha presentat aquest dijous una carta monogràfica que incorpora més de 50 vins d'una trentena de cellers de la DO Costers del Segre i ho ha fet amb la intenció de reivindicar els vins locals

La carta s'ha elaborat des de la consultora de comunicació enogastronòmica, Como Pomona i recull vins escumosos, blancs joves i de criança, rosats, negres joves i de criança, així com dolços

Exposició de vins i caves al restaurant l'Espurna ©JosepAPérez9699a
Exposició de vins i caves al restaurant l'Espurna ©JosepAPérez

El president de la DO, Tomàs Cusiné, ha apadrinat la iniciativa pel fet que suposa pels cellers de Costers del Segre i el suport a la restauració local. El periodista i sommelier Rafa Gimena ha destacat la "gran varietat" vitivinícola de DO Costers del Segre, així com la "riquesa potenciada" que hi ha en els diferents terrers que acullen les set subzones, el gran patrimoni de varietats de raïm blanques i negres i el mestissatge de cultura vitícola i enològica dels seus viticultors i cellers. 

La carta compta amb un total de 110 referències, a més d'afegir vins de la resta de Catalunya i zones significatives d'Espanya i el món

Carta de vins l'Espurna
Carta de vins l'Espurna

A la guia vitivinícola hi podem trobar les subzones de Raimat i Urgell amb vins de Raimat i Castell del Remei, Lagravera d'Alfarràs i el Celler de Sanui. També hi ha el Celler Analec, L'Olivera, Cercavins, Comalats, Antoni Giribet i Monestir del Tallat, que són els cellers de la subzona de la Vall del Riu Corb. Com a representació del Pallars hi ha els vins de Castell d'Encús, Terrer de Pallars, Batlliu de Sort, El Vinyer, Vila Corona i Cota 730. I a la subzona de les Garrigues hi ha el Matallonga, el Torres, Clos Pons, Tomàs Cusiné, Cérvoles, Mas Blanch i Jové i Vinya els Vilars. Sense deixar d'esmentar la subzona d'Artesa de Segre, on hi ha Costers del Sió, Vall de Baldomar, Mas Ramoneda i Celler Montsec.

D'altra banda, la carta que ha presentat L'Espurna, també inclou altres vins de la demarcació de Lleida que s'elaboren en zones que estan fora d'aquesta denominació com és el cas dels vins de la Cerdanya lleidatana de Costers de Cerdanya - Gramona, a Riu de Cerdanya, o Cal Mandrat, a Montellà i Martinet. 

Comentaris