01.12.2022 |
Territoris.cat

La Cúpula Gustum s'instal·la a Mollerussa i Juneda

La instal·lació de la Cúpula Gustum a l'Espai Museu dels Canals d'Urgell
La instal·lació de la Cúpula Gustum a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell
La Cúpula Gustum s'instal·la a Mollerussa i Juneda

La Cúpula Gustumel recurs educatiu del projecte Gustum d'Associació Leader de Ponent, visita aquesta setmana les comarques del Pla d’Urgell i les Garrigues, tot seguint el seu itinerari que ara recorre les comarques de la província de Lleida.

Aquest dimecres 7 de novembre, la Cúpula Gustum va fer parada a la capital del Pla d'UrgellEls jocs educatius del Gustum a l'Espai Museu Canals d'Urgell, a Mollerussa. Les escoles Mestre Ignasi Peraire i Les Arrels de Mollerussa van visitar la instal·lació que es va col·locar a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell. Durant tota la jornada lectiva, uns 150 alumnes van passar per la Cúpula Gustum i van conèixer com, qui i on es produeixen els aliments que tenim diàriament a taula. Monitors especialitzats van explicar el funcionament del recurs i també van donar suport als mestres per treballar amb els jocs educatius, presentats aquesta tardor.

Des del setembre d'aquest 2018 fins a data d'avui, unes 2.800 persones de tot Catalunya han pogut visitar la Cúpula, que ja s'ha traslladat a 16 escoles i 2 fires de tot el territori català

La propera parada de la Cúpula Gustum és a les Garrigues, a Juneda, on la instal·lació s’arribarà el proper divendres 9 de novembre. Durant tota la jornada lectiva, alumnes de l'Escola Manuel Ortiz i Castelló de Juneda visitaran la instal·lació que es col·locarà al Pavelló Poliesportiu del municipi i que també serà dinamitzada a càrrec d'un monitor.

En l'edició anterior, la Cúpula es va instal·lar a un total de 62 escoles i en 6 fires del país. Un total de 8.200 persones van descobrir aquesta instal·lació semiesfèrica des del novembre del 2017 i fins al juny del 2018

El projecte Gustum va publicar un formulari al seu web de Gustum i des d'allà, les escoles s'hi van inscriure i van ser escollides per ordre d'inscripció.

La Cúpula Gustum

Es tracta d'una proposta pedagògica innovadora que vol donar a conèixer com, qui i on es produeixen els aliments que tenim diàriament a taula. El projecte rep el nom de la Cúpula per la seva particular instal·lació central, un espai inflable i semiesfèric de 4,5 metres d'alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones.

L'interior de la Cúpula és una experiència totalment immersiva, on els alumnes es submergeixen en el món dels aliments a través de continguts audiovisuals que els encerclen creant una sensació de 360º

La Cúpula és un recurs vinculat a Gustum, projecte coordinat per l'Associació Leader de Ponent que té com a objectiu impulsar el desenvolupament econòmic del territori promocionant el producte local artesà i de qualitat en sinèrgia amb altres sectors econòmics com la restauració, el turisme i el petit comerç.

Les novetats del projecte el 2018

Com a novetat d'aquesta tardor, s'ofereixen un seguit d'activitats i jocs en els quals els infants treballen en grup, en què interpreten taules i mapes, analitzen i reflexionen sobre diverses problemàtiques o interactuen de forma oral en llengua catalana i anglesa. Les activitats estan dissenyades perquè els mestres les puguin dinamitzar fàcilment a partir d'una explicació i d'uns materials que les acompanyen. Els jocs es poden muntar simultàniament quan s'instal·la la Cúpula, ja sigui al pati, en una plaça o a les aules, i tenen una durada de mitja hora lectiva cadascun aproximadament.

Els jocs es poden consultar al web de Gustum.

La Cúpula Gustum s'instal·la a Mollerussa i Juneda
comentaris