La Fundació Pagesos Solidaris entrega material escolar per a una escola del Camerun

Jaume Pedrós amb els representants camerunesos
photo_camera Jaume Pedrós amb els representants camerunesos

La Fundació Pagesos Solidaris, vinculada a Unió de Pagesos, va lliurar aquest dimecres un lot de material escolar i didàctic a l’Associació Arcamsy de Lleida, que aquesta entitat destinarà a l’escola Souza-Youndé del Camerun. La campanya solidària s'ha dut a terme en vuit escoles de les comarques de Lleida i a través dels treballadors d’Agroxarxa i d’Unió de Pagesos, que s’han sumat a la iniciativa.

El material escolar ha estat entregat pel coordinador territorial de Lleida d’Unió de Pagesos i patró de la Fundació Pagesos Solidaris, Jaume Pedrós, a la presidenta de l’Associació Arcamsy, Solange Elisabeth Mekoue, a la seu del sindicat a Lleida.

El material escolar recollit inclou més de 3.000 articles entre llapis, bolígrafs, llibretes, llibres, carpetes i motxilles, entre altres, i forma part del projecte Sensibilització del fet migratori en escoles de zones rurals, finançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest projecte és sensibilitzar els alumnes dels centres educatius de primària pel que fa a les realitats socioculturals de les persones migrants, així com eliminar prejudicis i estereotips vinculats. Aquesta tasca es desenvolupa a través de diferents activitats durant el curs escolar, com tallers d’històries de vida, de jocs multiculturals, de contes Més iguals que diferents, concursos de fotografia i recollida solidària de material escolar.

Comentaris