Es reprèn el curs a Ponent amb 15 escoles tancades i sense transport escolar

El temporal Filomena segueix afectant el territori i la majoria de comarques han decidit cancel·lar les rutes de transport escolar
Primer dia de classe a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa @MIP
photo_camera Primer dia de classe a l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa @MIP

La reobertura dels centres educatius després de les festes de Nadal haurà d’esperar en algunes poblacions a causa del temporal Filomena. Les nevades dels darrers dies i el risc de gelades ha fet que, malgrat la voluntat del Departament d’Educació, algunes escoles i instituts hagin de romandre tancats per falta de subministraments o de personal.

Màquina llevaneu treballant a Tàrrega @ANCA les comarques de Ponent, Les Garrigues registra la major afectació amb sis centres tancats: Escola Albirka d’Arbeca (119 alumnes), Escola El Cérvol - ZER Riu Set de Cervià de les Garrigues (33 alumnes), Escola Els Aubis - ZER Riu Set de l’Albi (73 alumnes), Escola Mare de Déu de Montserrat - ZER Vall de l'Aranyó de L'Albagés (22), Escola Sant Bonifaci - ZER Riu Set de Vinaixa (29) i Escola Vallmajor - ZER Elaia de Bovera (13).

Al Segrià no han reobert dues escoles: Francesc Feliu d'Aitona (241) i La Dula-XER L'Eral d'Alcanó (15). A l'Urgell en són sis: Escola de Ciutadilla - ZER Guicivervi a Ciutadilla (17), Escola de Guimerà - ZER Guicivervi a Guimerà (10), Escola Maldanell - ZER Riu Corb a Maldà (12), Escola Montalbà - ZER Riu Corb a Preixana (26), Escola Mossèn Ramon Muntanyola - ZER Riu Corb a Els Omells de Na Gaia (6) i Escola Pere Teixiné - ZER Riu Corb a Belianes (33). A l'Alta Ribagorça no ha reobert l'Escola d'Espluga de Serra – ZER Alta Ribagorça d'Espluga de Serra (16).

En total per comarques la major afectació a estat a les Garrigues, amb 289 alumnes afectats, 256 al Segrià, a l'Urgell 104 i 16 a l'Alta Ribagorça.

L’estat de les carreteres també ha obligat a suspendre les rutes de transport escolar previstes, una mesura que ha fectat a 178 rutesa 4417 alumnes arreu del territori. El Segrià, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l'Urgell, el Pallars Jussà i el Pla d'Urgell han estat les comarques que han anunciat l’anul·lació del servei durant les darreres hores a la província de Lleida, tot i que la majoria d’escoles i instituts d’aquestes comarques obriran per oferir els serveis mínims d’acollida als estudiants.

comentaris