La demarcació lleidatana rebrà 3,5 MEUR dels Next Generation per a actuacions turístiques

S'executaran entre 2022 i 2024 i se centraran en transició verda, energètica i digital

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un dels bucs insígnia del turisme lleidatà ©Territoris.cat
photo_camera El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un dels bucs insígnia del turisme lleidatà

El projecte 'Naturalment Lleida', presentat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha obtingut 3,5 milions d'euros del fons Next Generation de la Unió Europea en la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística.

Les diferents actuacions turístiques del projecte s'executaran durant els anys 2022, 2023 i 2024

S'articulen en quatre grans eixos: transició verda i sostenible, transició energètica, transició digital i competitivitat territorial.

A la demarcació de Lleida, també es beneficiaran dels Next Generation dels Plans de Sostenibilitat Turistica els projectes de la Vall de Boí i del Consorci Segre Rialb.

Les actuacions seleccionades en el projecte 'Naturalment Lleida' s'articulen en els eixos de la transició verda i sostenible, transició energètica, transició digital i la competitivitat territorial

Entre aquests, s'inclouen onze actuacions, com ara les Vies Blaves del Cardener i del Camí del Segre o la Via Verda de la Noguera Baixa. També actuacions en la millora i l'eficiència energètica, amb la creació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i intervencions per a la mobilitat cicloturística –amb millores d'espais o l'aposta per la bicicleta elèctrica-. A més, es preveuen diferents actuacions vinculades al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El principal objectiu del projecte 'Naturalment Lleida' és poder aprofitar el fons Next Generation per tal de potenciar l'aposta turística actual de la demarcació. Aplicant els criteris de sostenibilitat que marcava la convocatòria es va treballar la manera de poder efectuar una intervenció que articulés el conjunt del territori i permetés potenciar el turisme prenent la sostenibilitat com a paradigma transformador.

Comentaris