08.12.2022 |
Territoris.cat

Detenen a Lleida membres d'una organització dedicada al tràfic il·legal d'immigrants

Els detinguts, en total 20 persones, són també de Madrid, Guadalajara, Àvila i Zamora

Policia nacional 2 inerior
Imatge d''un agent de la Policia Nacional
Detenen a Lleida membres d'una organització dedicada al tràfic il·legal d'immigrants

Agents de la Policia Nacional han detingut una vintena de membres d'una organització, entre elles el seu màxim responsable, que es dedicaven al tràfic il·legal d'immigrants dominicans amb destí a l'Estat espanyol. El dispositiu es va portar a terme de forma coordinada a les províncies de Lleida, Madrid, Guadalajara, Àvila i Zamora, practicant-se un total de set registres, segons un comunicat del cos policial.

Els viatgers realitzaven un primer pagament per obtenir un passaport i un bitllet d'avió per viatjar a Istanbul, on havien de fer un altre ingrés per obtenir plaça en una llanxa neumàtica que els portaria fins a alguna illa grega. La xarxa disposava d'un entramat de pisos francs a Grècia per allotjar als estrangers mentre obtenien la documentació necessària per a viatjar a l'Estat espanyol. Els arrestats també es dedicaven al cultiu de marihuana en naus industrials o a l'aire lliure camuflats com a falses explotacions ramaderes.

El modus operandi utilitzat per l'organització consistia en la compra de documents espanyols -DNI i passaports- a ciutadans d'origen dominicà que resideixen a l'Estat espanyol i han obtingut la nacionalitat espanyola. Posteriorment els remetien al seu país natal a través de persones que es feien anar com a "correu" o per mitjà de paqueteria postal. Aquests documents eren rebuts per un integrant de la xarxa a la República Dominicana, on els estampaven de forma irregular un segell d'entrada en el país, amb la finalitat de donar veracitat al posterior viatge de tornada a l'Estat espanyol de terceres persones. Finalment, les documentacions eren assignades a persones amb característiques físiques similars a les fotografies dels seus titulars.

 
   

Detenen a Lleida membres d'una organització dedicada al tràfic il·legal d'immigrants
comentaris