La Diputació aportarà 3,4 milions pel finançament de les llars d'Infants municipals

El Ple també va aprova el Pla econòmic per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d'urgència social dels consells comarcals i l'Ajuntament de Lleida, de l'anualitat 2020, per un valor total de 901.000 euros i que fa referencia a ajuts d'urgència a aquestes administracions en l'àmbit de la lluita contra la pandèmia de la covid-19
Alumnes de la llar d'infants Verge de les Sogues de Bellvís
photo_camera Alumnes de la llar d'infants Verge de les Sogues de Bellvís

El Ple de la Diputació de Lleida que es va celebrar el passat 18 de juny va donat llum verda al Pla de Cooperació Municipal per fer front a les despeses de funcionament de les llars d'infants municipals del curs 2018-2019 per un valor de 3.431.900 euros.

El Pla proposa incrementar l'aportació de la Diputació de Lleida al finançament de les llars d'infants fins arribar als 1.000 euros per alumne, tenint en compte que la crisi sanitària ha suposat un increment de les despeses dels ens locals i també una disminució dels ingressos derivats de les taxes i preus públics en tancar-se molts serveis i equipaments de titularitat municipal i en deixar-se de prestar altres activitats. La distribució dels diners es fa en funció de la mitjana d'alumnes matriculats en cada llar d'infants de titularitat municipal durant el curs escolar 2018-2019.

Captura de pantalla del Ple de la Diputació de Lleida, celebrat el 18 de juny del 2020, durant la lectura de les dues declaracions institucionals. (Horitzontal)El Ple també va aprova el Pla econòmic per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d'urgència social dels consells comarcals i l'Ajuntament de Lleida, de l'anualitat 2020, per un valor total de 901.000 euros i que fa referencia a ajuts d'urgència a aquestes administracions en l'àmbit de la lluita contra la pandèmia de la covid-19.

Moció de suport al sector de la pagesia lleidatana

El Ple telemàtic de la Diputació va expressat el seu suport a la pagesia lleidatana davant la campanya de desprestigi que hi ha del sector agrari de la fruita dolça com a resposta de la moció presentada pel grup de JxCat que també instava a posar en marxa una campanya institucional en defensa del sector agrari en què es posi de relleu la seva importància en l'economia lleidatana, tot i que també condemna aquelles males pràctiques que puguin existir amb les quals es puguin vulnerar els drets dels temporers.

El text, aprovat per unanimitat, també demana al Parlament i al Congrés la creació de respectives comissions específiques entorn a aquesta problemàtica. A la vegada, reclama al SOC que recuperi els ajuts als empresaris agraris per habilitar i adequar allotjaments per als temporers

Cloenda de la 14a Setmana Cultural de la Llar d'Infants de les Borges amb la representació de la llegenda de Sant Jordi

Premi de recerca Elvira Godàs Vila

El Ple també va aprovar inicialment les bases reguladores per a la concessió del Premi de recerca Elvira Godàs Vila, que es farà a través del Servei d'Arxius, Estudis i Informació. El premi –dotat amb 10.000 euros– vol donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d'àmbit local i comarcal alhora que impulsar les xarxes d'investigació i de difusió del coneixement d'aquells treballs que s'endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o totalment en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms.


D'altra banda, la sessió va donar el vistiplau al conveni marc de col·laboració amb el Conselh Generau d'Aran pel qual la Diputació aporta 245.000 euros pel foment de la llengua aranesa, el turisme, la promoció econòmica, la restauració del patrimoni arquitectònic i béns culturals, i pel Centre de Tecnificació d'Esports d’Hivern, durant les anualitats 2020-2023.

Convenis amb consells comarcals per a projectes FEDER

En un altre punt de l'ordre del dia, és van tractar diferents convenis de col·laboració entre la diputació lleidatana i els consells comarcals de l'Alt Urgell, el Solsonès i el Pallars Jussà, corresponents a projectes FEDER de Catalunya 2014-2020.

Concretament, la Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, aportarà 1.010.936,56 euros per als tres projectes, que corresponen al 25% de les despeses elegibles de cadascun i que suposen unes aportacions de 354.368,90 euros per a l'operació Impulsa energia. Millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat i edificis públics a l'Alt Urgell; de 373.101,37 euros per al projecte Foment del patrimoni natural d'interès turístic al Pallars Jussà, i de 283.466,29 euros per a l'Illa cultural de Solsona, un eix vertebrador del turisme i la cultura al Solsonès.

D'altra banda, es van aprovar els convenis de col·laboració amb l'IRTA i l'Ajuntament de Tàrrega, respectivament, per a l'execució dels projectes que formen part del PECT Motors Segarra-Garrigues, anualitat 2020. Creixement econòmic al territori Segarra-Garrigues impulsat per la innovació als nous regadius i la promoció de la cooperació vertical amb agroindústries, i per a l'execució de l'actuació Coordinació, gestió i seguiment.

Comentaris