La Diputació aprova uns pressupostos focalitzats en el món local postcovid

La gestió de la pandèmia i la lluita contra el despoblament són alguns dels eixos vertebradors dels pressupostos per al 2021
El Ple de desembre de la Diputació de Lleida, en l'aprovació dels pressupostos pel 2021
photo_camera El Ple de desembre de la Diputació de Lleida, en l'aprovació dels pressupostos pel 2021

El Ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dijous el pressupost per a l’any 2021, dotat amb 137.304.876 €, el que suposa un increment del 2,5% respecte a l’exercici anterior. Els principals eixos d’aquests pressupostos seran combatre els efectes socioeconòmics de la crisi sanitària actual, treballar per revertir el despoblament dels municipis lleidatans, refermar l’aposta per la cultura i mantenir el compromís amb la salut, tal com ha explicat el president de l’ens Joan Talarn.

El president de la Diputació ha volgut destacar el fet que el 47% de les inversions i ajuts tindran com a destinatari el món local, fet que suposa 49,6 milions per a ajuntaments i consells comarcals. També s’han aprovat tres Projectes d’Especialització i Competència Territorial donant suport als consells comarcals i a la projecció internacional de les empreses amb 771.000 €.

Els pressupostos han comptat amb els vots favorables dels grups polítics d’ERC, JxCat, PSC i UA, l’abstenció d’ECP i el vot desfavorable de C’s.

Distribució de la inversió 2021 de la DiputacióA nivell sanitari, es preveu un pla de reformes i millores d’equipaments sanitaris i un Pla de teleassistència i urgència social amb una partida de 4.927.000 € d’un total de 17 M€ destinats a l’àrea de Salut i Benestar Social. En la línia de promoció de polítiques culturals, que rebran un total de 7,7 M€, l’aposta pels mitjans digitals en l’àmbit cultural creix i s’hi destinaran 1.644.000 €, mentre que el Pla de Cooperació de lluita contra el despoblament, un dels punts forts del pressupost, oferirà ajuts per a la promoció turística i la promoció econòmica local que ascendiran als 3.467.177 €. A més, també s’amplia en 10 M€ la quantitat per al desplegament de la fibra òptica pel territori.

L’esport base, femení i inclusiu (1,8 M€), la prevenció d’incendis forestals (650.000 €) o l’obra i millora de carreteres i camins locals (8 M€) són alguns dels altres aspectes a destacar dels pressupostos.

Comissions informatives

La sessió plenària també ha servit per aprovar les bases de subvencions a ajuntaments en promoció de polítiques d’igualtat, l’aprovació de la plantilla de personal de la Diputació per al 2021 i la cessió d’ús per part de la Diputació de Lleida a l’Ajuntament de Riner, d’uns espais a la Casa Gran del Miracle.

Finalment, s’ha donat llum verda als conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Consorci de Normalització Lingüística per al finançament dels serveis comarcals de català, així com amb el Patronat Municipal de Fires de Mollerussa per la promoció firal de l’any en curs.

Acte de reconeixement al personal jubilat l’any 2020

Homenatge_jubilatsUna vegada finalitzat el Ple, s’ha fet el tradicional homenatge als treballadors i treballadores de la Diputació jubilats durant l’any 2020 que ha comptat amb l’assistència de 10 dels 18 jubilats, a qui s’ha lliurat una litografia de l’artista lleidatà Josep Guinovart.

Comentaris