02.08.2021 |
Territoris.cat

La Diputació recull en la Guia 2020 els detalls de les 192 Fires a les quals dona suport

Com a novetat firal destaca l'arrencada de la Fira del Timó d'Alfés; i altres fires que és recuperen després d'un parèntesi com Vallbonatura, a Vallbona de les Monges, i el tercer Red Mountain Beer Fest, de la Pobla de Segur. Altres canvien de nom, com Cominart que passa a anomenar-se Ecoponent, a Vilanova de Bellpuig, o Conserva't que es dirà Cuida't, la fira de Bellpuig
Aexiu Fira De Prop Preixana
Fira De Prop Preixana
La Diputació recull en la Guia 2020 els detalls de les 192 Fires a les quals dona suport

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida (Promeco) ha editat la nova Guia de Fires 2020 de les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, una eina de consulta que permet conèixer amb tota mena de detalls els certament que se celebraran a la demarcació al llarg de l'any.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, amb el director del Patronat Ramon Boixadera, presentant la Guia de Fires de Lleida 2020, el 7 de febrer del 2020. (Horitzontal)La publicació es va presentar aquest divendres en el decurs d'un acte en el qual hi van participar el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, i el director del Patronat, Ramon Boixadera.

La Guia recull un total de 192 certàmens firals que se celebren en 125 municipis de les comarques lleidatanes. Un calendari en el qual destaca el sector de l'artesania i activitats artístiques amb 56 activitats, les agroalimentàries i gastronòmiques amb 58 convocatòries, 17 relacionades amb els sectors agrícoles i ramaderes, de caràcter multisectorials se'n celebraran 8, així com les 14 que recreen la històrica i tradicions locals.

La Guia, que va néixer l'any 2012 ha constatat un progressiu increment de certàmens, passant dels 75 de l'any 2012 als 192 de 2020. Així, des de 2012 fins a l'actualitat, el nombre de municipis implicats en l'organització de fires ha estat el següent: 75 (2012), 82 (2013), 92 (2014), 97 (2015), 104 (2016), 106 (2017), 107 (2018), 112 (2019), arribant als 125 actuals

El recinte exterior de Fira de Sant Josep, ple a vessar en el matí del diumenge 1El vicepresident de Promeco, Carles Gibert va destacar que, aquest increment de municipis, demostra la voluntat de donar a conèixer les fortaleses de cada poble i les oportunitats que l'activitat firal genera pel municipi organitzador i la seva àrea territorial de referència, en termes de desenvolupament econòmic, tant en la generació d'activitat econòmica com en la creació d'ocupació.

Així, la celebració d'una fira comporta, d'una banda, una sèrie de despeses necessàries per a la seva posada en marxa i, de l'altra, l'afluència d'expositors i visitants de fora que gasten en allotjament, restauració i altres béns i serveis, despeses totes elles que suposen una injecció d'ingressos, i la generació de producció i ocupació local i regional.

La Fira de les Aspres–Fira de la Suca d'Os de BalaguerCom a novetat firal destaca l'arrencada de la Fira del Timó d'Alfés; i altres fires que és recuperen després d'un parèntesi com Vallbonatura, a Vallbona de les Monges, i el tercer Red Mountain Beer Fest, de la Pobla de Segur. Altres canvien de nom, com Cominart que passa a anomenar-se Ecoponent, a Vilanova de Bellpuig, o Conserva't que es dirà Cuida't, la fira de Bellpuig. Cal tenir en compte també que hi ha fires caràcter bianual com Fira del Préssec d'Alfarràs, que alternarà amb la Fira de la Truita.

Vista Espai Aliments del Territori i Tu, Fira de l'Oli de les Borges 1La Diputació ha editat 3.000 exemplars de la Guia, que té la voluntat de divulgar detalladament l'activitat firal de les comarques lleidatanes, de Alt Pirineu i Aran. La publicació es pot obtenir en la versió de paper a la seu de la Diputació de Lleida (Promeco), en els consells comarcals de Ponent, Alt Pirineu i l'Aran, Oficina de Turisme de Catalunya a Lleida, o en Fires d'àmbit territorial on estigui present l'estand de la Diputació de Lleida.

Si es prefereix en la versió digital, la podeu descarregar des d'aquest enllaç

La Diputació recull en la Guia 2020 els detalls de les 192 Fires a les quals dona suport
comentaris