28.02.2021 |
Territoris.cat

Enfrontaments entre manifestants i Mossos a la convocatòria proHasél a Lleida

Els concentrats s'han enfrontat als Mossos d'Esquadra, que han dispersat la manifestació amb les furgonetes
Pla obert d'un Mosso d'Esquadra, dret, a l'avinguda Blondel de Lleida, entre dues motos de la Guàrdia Urbana a terra; una cremada i l'altra amb danys. Imatge del 16 de febrer de 2021. (Horitzontal) - Laura Cortés
Un Mosso d'Esquadra a l'avinguda Blondel de Lleida al costat de les motos afectades - Laura Cortés
Enfrontaments entre manifestants i Mossos a la convocatòria proHasél a Lleida

Els manifestants de la concentració a favor de la llibertat de Pablo Hasél a Lleida s'haurien enfrontat als Mossos d'Esquadra llançant-los objectes com ampolles de vidre i pirotècnia i cremant contenidors pels carrers del centre de la ciutat. Els Mossos haurien respost als atacs amb salves i dispersant la concentració avançant amb les furgonetes a gran velocitat. Els aldarulls han tingut lloc a l'altura de la rambla Ferran. Els concentrats també s'han enfrontat a tres agents de la Guàrdia Urbana en moto, que han hagut d'abandonar els vehicles i ser rescatats per un cotxe patrulla. Una de les tres motocicletes ha sofert desperfectes greus, i les altres dues han quedat completament calcinades.

A banda de cremar les motos, els Mossos d'Esquadra han explicat que els manifestants han agredit els agents del cos de seguretat local i han llançat llambordes contra la línia policial a la zona de la subdelegació del govern.

Enfrontaments entre manifestants i Mossos a la convocatòria proHasél a Lleida
comentaris