El Dr. Xavier Matias-Guiu, nomenat president de la Societat Europea de Patologia

Matias-Guiu és cap de servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i professor de la UdL i de la UB
Matias-Guiu és cap de servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida - Foto: Salut
photo_camera Matias-Guiu és cap de servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida - Foto: Salut

El Dr. Xavier Matias-Guiu ha estat nomenat president de la Societat Europea de Patologia (ESP). Aquest organisme és l'entitat científica que representa els patòlegs europeus, té més de 4.700 membres i promou el diagnòstic de patologia d’alta qualitat, la recerca aplicada i translacional, i la formació de grau i postgrau en l’àmbit de la patologia humana. El càrrec de president electe té una durada de dos anys.

Matias-Guiu és cap de servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i professor de la Universitat de Lleida (UdL) i de la Universitat de Barcelona (UB)

L’ESP organitza congressos anuals i promou la difusió de la revista europea de patologia 'Virchouws Archiv'. A més, ecapçala projectes de garantia de qualitat en patologia molecular diagnòstica i potencia múltiples activitats educacionals presencials i virtuals, entre altres. La Societat es vincula amb les societats nacionals de patologia dels diversos països europeus i organitza un test anual,  que serveix als professionals per a tenir una eina per a valorar el seu coneixement en l’especialitat.

Comentaris