Dues escoles i quatre INS lleidatans finalistes del Mobile World Capital Barcelona

INS Josep Vallverdú de les Borges en la participació del 2018
photo_camera INS Josep Vallverdú de les Borges en la participació del 2018

En primer lloc explicar que el programa mSchools és una iniciativa de mEducation que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la companyia GSMA, amb l'objectiu d'ajudar a alumnes i docents a integrar les tecnologies mòbils a l'aula, el qual permet obrir noves vies d'ensenyament i aprenentatge que milloren el rendiment i l'ocupabilitat.

L'escola Ignasi Peraire de Mollerussa en la participació del 2018 1El programa mSchools, proposa àrees de treball amb tres propostes en les quals poden participar els centres educatius, App Education, Mobile History Map, i Scratch Challenge. En la convocatòria d'enguany s'han presentat 505 treballs en la categoria de Mobile History Map, entre els que han quedat finalistes sis centres educatius lleidatans, dos de primària, i quatre de secundària.

Participants en el programa mSchools de l'edició del 2018Els guanyadors es donaran a conèixer el dissabte 8 de juny en el decurs de l'acte que tindrà lloc a la Farga de L'Hospitalet, al que estan convidats els deu finalistes de primària i els deu de secundària. Els premis als guanyadors consistiran en una càmera 360° i un lot de 5 ulleres de realitat virtual per a l'escola de cada equip guanyador. Addicionalment es podran repartir altres premis per part dels patrocinadors de mSchools.

Alumnes de l'INS Josep Vallverdú treballem a l'AulABP

Representants lleidatans de primària

L'escola La Mitjana de Lleida que ha presentat un itinerari sobre La Seu Vella, l'escola Ignasi Peraire de Mollerussa ha localitzat i situat les 10 entitats de la capital del Pla d'Urgell que estan dirigides per dones, el treball @dona't.
 

Representants lleidatans de secundària

L'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, georeferencia la comarca de les Garrigues amb el treball Descobrim la nostra terra, el centre de secundària La Serra de Mollerussa ha dut a terme una recerca dels llocs més misteriosos del Pla d'Urgell.

A l'Alt Urgell els alumnes de l'INS La Valira de la Seu d'Urgell participen amb el projecte Sant Serni 360: La vida als monestirs medievals, i des de la Noguera el centre Vedruna de Balaguer ha referenciat en el Mobile History Map les Fires a la comarca.

La presència lleidatana en aquest concurs demostra un gran nivell i interès en la introducció de les noves tecnologies en l'aprenentatge, i en la coneixença de la cultura i societat de l'entorn. el pròxim dia 8 de juny, Mobile World Capital Barcelona valorarà els millors treballs del curs 2018-2019.

Comentaris