30.11.2021 |
Territoris.cat

Els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre es constitueixen en plataforma

Un grup de persones afectades pel foc de la Ribera d'Ebre durant un tall de la C-12
Un grup de persones afectades pel foc de la Ribera d'Ebre durant un tall de la C-12
Els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre es constitueixen en plataforma

En el decurs del quart diumenge de mobilitzacions i interrupcions del trànsit a la C-12 en el seu pas per Flix, els afectats pels incendis a la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià, van materialitzar la constitució de la plataforma d'afectats per aquest sinistre, una voluntat que es va reflectir en el document:

Manifest de Flix del 18 d'agost del 2019

Les persones afectades pels focs de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià, constituïts ja en plataforma, manifesten el seu malestar per la manca de consideració dels i les representants de la Conselleria d'Agricultura davant la poca voluntat i l'actitud manifestada el dia 14 d'agost, quan no es va voler rebre a la delegació dels pagesos i representants polítics del Territori, formada, entre altres per diversos alcaldes i el vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues.

Fruit d'aquesta inacció ens hem tornat a manifestar amb un altre tall de carretera a la C-12 per expressar l'augment del malestar i la indignació del Territori davant d'aquest tracte injust i vergonyant.

Per tot això, i davant la desafecció creixent de la població del Territori, creiem que aquesta situació accentuarà l'augment de l'abandonament de les finques dels pobles de les nostres comarques.

Demanem, doncs, l'aposta ferma del Departament d'Agricultura en polítiques agràries realistes d'arrelament al Territori, i en especial a les persones que han perdut la seva font d'ingressos amb l'incendi.

 

Els pagesos continuaran tallant la C-12 fins a tenir ajudes directes

Aquest diumenge les interrupcions a la C-12 es van dur a terme, per quart cop consecutiu, de dos quarts de set a les vuit del vespre, amb el mateix objectiu d'aconseguir que el departament d'Agricultura atorgui ajudes directes als productors que han perdut els seus cultius i no els crèdits tous que proposa la Generalitat.

Un grup de manifestants afectats pels focs del juny mostrant una pancarta que demana la dimissió de la consellera Teresa JordàEl president d'ASAJA, Pere Roqué, va mostrar la seva satisfacció perquè han passat de ser 40 persones protestant a ser-ne 200 i critica que als polítics se'ls omple la boca amb la Catalunya rural només quan venen eleccions.

A la reivindicació de diumenge van acudir no només pagesos sinó també persones que van voler mostrar la seva solidaritat i alcaldes de les Borges Blanques Enric Mir, i de Bovera, Òscar R. Acero. El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, va demanar fer cas als pagesos i va mostrar el seu descontentament, pel fet de no ser rebuts dimecres per cap representant d'Agricultura, malestar recollit en un manifest.

El tall no va ser continuat i cada vint minuts, aproximadament, es deixava passar els vehicles. Durant l'interval on circulaven els cotxes, n'hi havia que desfilaven ensenyant el dit del mig als pagesos que han perdut les terres amb les quals es guanyen la vida.

Els afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre es constitueixen en plataforma
comentaris