24.02.2020 |
Territoris.cat

El cosmos té un festival propi al Parc Astronòmic del Montsec

El festival té per objectiu divulgar la ciència en la socieat - PAM
El festival té per objectiu divulgar la ciència en la socieat - PAM
El cosmos té un festival propi al Parc Astronòmic del Montsec

Del divendres 11 d’octubre al diumenge 13 d'octubre, els amants de les estrelles i el cosmos tenen una cita amb el VI Festival d'Astronomia del Montsec, al Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM).

El Festival té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat mitjançant l'organització d'activitats científiques, culturals i d’oci, pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l'interès per l'Astronomia, així com fomentar el coneixement del Montsec per difondre aquesta zona com a destinació d’Astroturisme

parc astronòmic montsec

En aquesta edició el Festival té una previsió d'assistència d'uns 2.000 visitants. El PAM, recentment, ha aconseguit el segell d'Equipament familiar, acreditat per l'Agència Catalana de Turisme (ACT).

El Festival d’Astronomia del Montsec és l'única activitat que es realitza a l’Estat espanyol amb aquestes característiques, on s'integra el coneixement científic amb la cultura popular i les activitats culturals i lúdiques per a tots els públics

En aquesta edició s'han programat 16 activitats dirigides a totes les edats, amb visites tant diürnes com nocturnes al COU, i també destaca el concert, en el marc del Festival de Música sota les Estrelles, de Patrícia McGill i Javier Juanco Quartet inspirat en la figura de Manuel de Pedrolo. El Festival continua amb les activitats de divulgació científica per a tota la família com visites al COU Viatgers Galàctics (diürna), el Cel de la Tardor (nocturna) o el taller d'experiments científics a càrrec del presentador del programa divulgatiu de ciència de TV3, Dinàmiks, Dani Jiménez; conjuntament amb activitats com la Gimcana astronòmica Els enigmes de les estrelles a càrrec d’OrganitzemXtu o els Monòlegs científics en clau d’humor a càrrec de The Big Van Ciencia.

FESTIVAL-ASTRONOMIA-2019-2

Com en les darreres edicions del Festival, el PAM ha creat i comercialitzat un paquet turístic específic, que inclou estades d'una o dos nits, a més d'allotjament i manutenció, i també conté altres activitats que es poden dur a terme a la zona del Montsec.

El COU a la propera edició de Catalunya, Hola Família

El Centre d'Observació de l'Univers s'afegirà a la pròxima edició de la iniciativa Catalunya, Hola Família, la gran acció promocional del turisme familiar de l’Agència Catalana de Turisme i que aquest any va tenir lloc el passat mes de juny, on van participar les altres tres destinacions lleidatanes acreditades amb marques de Turisme Familiar de l’ACT: Vall de Boí, Valls d'Àneu i Pirineus-Noguera Pallaresa; que compten amb la marca de Natura i Muntanya en Família.

El COU és l'únic de la zona territorial de Terres de Lleida que ha obtingut el segell d’'Equipament Familiar'

Salvador J. Ribas, director científic del PAM, comenta que, aquest segell, garanteix que el PAM vetlli per la seva integració en l’entorn,  donant prioritat a una política i estratègia a favor de la sostenibilitat, que reforça encara més la certificació Starlight avalada per la Unesco. També garanteix que el Centre d’Observació de l’Univers disposa d’una oferta adreçada a tota mena de viatgers, en aquest cas especialment orientat a famílies, i a més posa a la seva disposició totes les facilitats i comoditats que aquest tipus de públic necessita, com zona de pícnic, canviadors de bebès, mesures de seguretat i accessibilitat adaptades per a infants, i una fàcil interacció a les exposicions adequada per a diferents edats.

Comentarios