Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi d'Àger, però no apagat

El sotsinspector del cos de Bombers, Àlex Espinosa, ha explicat que l'incendi s'ha pogut estabilitzar gràcies a la feina que els Bombers helitransportats han fet durant la nit, sumada a la feina feta pels mitjans aeris durant el dia de dilluns
Zona de gestió de l'incendi d'Àger ©Bombers
photo_camera Zona de gestió de l'incendi d'Àger ©Bombers

Els Agents Rurals han confirmat que la causa del foc va ser l'accident d'un helicòpter, que transportava material per a unes obres a la via del tren i hauria tocat un fil elèctric. En aquest sentit, afegeix que caldrà investigar què va passar exactament.

Precisament, aquest dimarts estava previst restablir la circulació dels trens entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur, però el servei es manté tallat a causa del foc ja que s'haurà de revisar que no hagi causat algun despreniment a la via

Els Bombers controlen l'incendi d'Àger ©Bombers
Els Bombers controlen l'incendi d'Àger ©Bombers

Tot i que l'incendi encara no es pot donar per controlat i no es descarta que amb l'augment de temperatures pugui aparèixer alguna fumerola. El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé ha destacat que gràcies a l'activació del pla Alfa 3, amb què es van tancar parcs naturals, s'han evitat danys personals. Solé reconeix que la situació és de "relativa tranquil·litat".

Per la seva banda, el sotsinspector del cos de Bombers, Àlex Espinosa, ha explicat que l'incendi s'ha pogut estabilitzar gràcies a la feina que els Bombers helitransportats han fet durant la nit, sumada a la feina feta pels mitjans aeris durant el dia de dilluns.

Zona de la serralada del Montsec a Àger afectada per l'incendi ©Bombers
Zona de la serralada del Montsec a Àger afectada per l'incendi ©Bombers

Espinosa confirma que la prioritat a hores d'ara és treballar en el front que va cap al nord, direcció Tremp, i en l'esquerre cap a Àger amb eines manuals, puntualment amb foc tècnic i també amb helicòpters. En aquest sentit, ha afegit, estan pendents de la meteorologia perquè "són dies amb condicions molt adverses que fa anys que no teníem".

Comentaris