La Comunitat General dels Canals d'Urgell ultima la reparació dels danys dels aiguats

Una finca amb arbres fruiters afectats pels aiguats a Les Borges Blanques
photo_camera Una finca amb arbres fruiters afectats pels aiguats a Les Borges Blanques

Les obres als Canals d'Urgell per reparar els danys provocats per la llevantada del 22 i 23 d'octubre del 2019 estaran enllestides a finals de febrer i principis de març. Així ho ha explicat el president de la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell, Amadeu Ros.

El president dela regants de l'Urgbell ha assegurat que les obres estaran enllestides abans de l'inici de la campanya de reg i ha afegit que no contempla la possibilitat que aquestes puguin retardar l'obertura dels canals, previstes per a mitjans de març

Ros va afegir que els canals es podran obrir tranquil·lament per Sant Josep, i la propera campanya es podrà afrontar sense problemes, ja que l'aigua està garantida a conseqüència de la magnífica dotació dels embassaments. 

El tram entubat del Canal Principal a les Borges BlanquesLes obres a les infraestructures de regadius, és a dir, als sistemes de canals i a les canonades de col·lectivitats, es troben a la recta final. Els treballs van començar després dels aiguats i, malgrat que les pluges d'aquest gener van fer parar les obres en diversos punts, Ros ha indicat que tot està controlat. Una de les actuacions que està a punt de finalitzar és la que s'ha fet al Canal Principal a Les Borges Blanques, que ha consistit a entubar un tram de 200 metres. Els tubs ja estan instal·lats i aquest divendres els treballs se centraven a compactar el sòl al voltant d'aquests. Altres treballs que també estaran acabats aquest mes de febrer són un tram d'uns 300 metres al Canal Auxiliar a Puigverd de Lleida i en un altre tram d'uns 100 metres al quilòmetre quatre del Canal Principal. També s'està treballant a les infraestructures de diverses col·lectivitats.

Els aiguats van fer mal però tot estarà a punt

Treballs que s'han fet a un tram del Canal Principal a les Borges BlanquesAixí mateix, el president de la Comunitat de Regants dels Canals d'Urgell ha indicat que l'ACA assumirà una part important dels danys que els aiguats van provocar als desguassos i al torrent de la Femosa. La previsió, ha explicat, és que a partir de la setmana vinent l'ACA arregli els rius i els desguassos afectats perquè aquests també estiguin a punt per a l'inici de la campanya de reg.

Per altra banda, Ros ha explicat que per poder realitzar aquestes obres d'emergència, la Comunitat de Regants s'ha vist obligada a deixar de fer algunes actuacions que tenia previstes en matèria d'inversions

Tot i això, Ros ha assegurat que aquest contratemps no afecta en res el projecte de modernització del Canal d'Urgell. Segons Ros, és una obra massa important, i ha afegit que es treballa per tenir enllestit aquest estiu un primer projecte d'actuació i per aconseguir una primera partida econòmica a finals d'aquest 2020.

Comentaris