Els casals Estiu de Petits i Estiu de Joc amplien les places pels infants vulnerables

De les 2.264 places, un 40% estan reservades per a infants vulnerables i 50 per a nens i nenes refugiats d'Ucraïna
Pueyo saludant un dels nens participants en el casal ©Mario Gascón
photo_camera Pueyo saludant un dels nens participants en el casal ©Mario Gascón

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo i la tinent d'alcalde, Sandra Castro van visitar ahir l'escola bressol Albarés i l'escola de Santa Maria de Gardeny per tal de veure en marxa els casals "Estiu de Joc" i "Estiu de Petits".

Enguany, s'incorporen novetats com l'ampliació de l'horari, a favor de la conciliació de la vida laboral i familiar. L'hora d'entrada s'avança en els dos casals en trenta minuts i es farà a partir de les 8.00 hores del matí i la sortida s'amplia de les tres a dos quarts de quatre, pels nens i nenes que fan ús del servei de menjador

El paer en cap visitant les activitats d'Estiu de Petits a l'escola bressol d'Albarés ©Mario Gascón
El paer en cap visitant les activitats d'Estiu de Petits a l'escola bressol d'Albarés ©Mario Gascón

Pueyo va destacar la prioritat pels nens que viuen una situació vulnerable a l'hora de potenciar el servei dels casals: "Totes aquestes millores tenen l'objectiu molt clar, que és oferir un millor servei a les famílies de Lleida i sobretot evitar que ningú quedi exclòs d'aquestes oportunitats d'oci educatiu en període de vacances, que evidentment té una dimensió educativa i de conciliació"

Aquest any s'han ampliat les places en els dos casals. A l'Estiu de Petits es passa de 280 places a 304 i a l'Estiu de Joc de 1.076 a 1.960 i ampliant de 5 a 10 el nombre d'escoles on s'imparteix. 

Tanmateix, s'han reservat un total de 128 places per a infants en situació de vulnerabilitat que ja són atesos pels Serveis Socials. D'altra banda, els dos espais d'oci ofereixen gratuïtament 50 places destinades a infants refugiats per la guerra d'Ucraïna

Totes aquestes reformes han sigut possibles gràcies al Pla Educatiu d'Entorn que la Paeria impulsat conjuntament amb el departament d'Educació i que incorpora una dotació econòmica per pal·liar els efectes post-pandèmia en l'alumnat vulnerable amb activitats d'oci educatiu durant les vacances.

Comentaris