Troben els cossos sense vida de la parella de joves lleidatans desapareguts a Aigüestortes

La parella de metges lleidatans desapareguts a Aigüestortes, Joan Boixadera, de Sidamon, i Lídia Bosch, de Lleida van ser trobats sense vida aquest dijous després de quatre dies d'intensa recerca

 

Pla obert on es pot veure una imatge captada des de l'helicòpter de la recerca d'una parella de joves desapareguts al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el 30 de setembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Imatge captada des de l'helicòpter de la recerca de la parella de joves desapareguts. Foto cedida pels Bombers de la Generalitat

Agents de muntanya dels Mossos d’Esquadra i GRAE dels Bombers de la Generalitat van localitzar aquest dijous a poca distància de l’estany de Pòdo, en la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els cossos sense vida de la jove parella de metges lleidatans desapareguts des de dilluns passat.

Segons els cossos de seguretat es podria tractar de la parella de metges Joan Boixadera, de Sidamon, i Lídia Bosch, de Lleida, tots dos de 27 anys i   metges residents a l'Hospital Josep Trueta de Girona, van començar la travessa Carros de Foc el 22 de setembre i tenien previst tornar a casa el dia 27.

El  divendres 25 de setembre va ser l’últim dia que la seva família hi va contactar i van ser vistos a prop del refugi de Colomers, Aquest dilluns es va iniciar la recerca després que les famílies en denunciessin la desaparició perquè no van tornar diumenge com tenien previst. El vehicle en el qual viatjaven es va localitzar estacionat en un pàrquing d’Espot

Segons ha explicat el responsable del Grup de Rescat de Muntanya de Pompièrs d'Aran, Juanmi Riu els joves estaven semienterrats sota una roca al costat de l'Estany Pòdo. Tot apunta que en el camí del refugi de Colomers al d'Amitges es van desorientar i es van refugiar de la neu i el fort vent que bufava a la zona. 

El responsable del Grup de rescat de Muntanya dels Pompièrs d'Aran ha explicat que ha sigut vital, per localitzar els dos cossos, fer servir la tècnica de sondes que utilitzen per localitzar persones en casos d'allaus. La disminució del gruix de neu aquest dijous respecte a dimecres també ha ajudat a trobar-los. Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat que participa en la cerca de la parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes, el 29 de setembre del 2020. (Vertical)

Els indicis apunten que els joves es van posar darrere una roca per buscar aixopluc i malauradament ja no van poder reprendre la ruta. Riu ha destacat que les condicions meteorològiques de divendres passat eren molt dolentes, amb molt poca visibilitat, fort vent i molta neu

Juanmi Riu també ha destacat la coordinació entre tots els equips d'emergències que han participat en les labors de rescat (Pompièrs d'Aran, Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Agents Rurals) i ha afegit que aquest ha sigut un dels operatius més complexos desplegats a l'Aran amb més de quaranta efectius i tres helicòpters. La zona de recerca abastava 1.500 hectàrees entre Colomers, el darrer lloc on van ser vists el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el cotxe, a l'aparcament del Parc Nacional d'Aigüestortes.
 

comentaris